BIST 10.248
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.397,17
HABER /  SPOR

53 milyon Dolarlık imzayı attı

Attığı imza ile Hidayet, NBA kariyerinde 4.kez takım değiştirmiş oldu.

Abone ol

Orlando Magic'den ayrılan ve de Portland Trail Blazers'ın teklifini dinledikten bir gün sonra Toronto Raptors ile anlaşan Hidayet Türkoğlu, resmi sözleşme imzalayarak yeni takımının formasıyla basın karşısına çıktı. Attığı imza ile Hidayet, NBA kariyerinde 4.kez takım değiştirmiş oldu.

5 yıllığına 53 milyon dolara imza atan Hidayet Türkoğlu 4 oyuncuyu ilgilendiren bir takasın da içinde yeraldı. Çünkü Hidayet Türkoğlu ile sözleşme imzalayan Toronto Raptors, takımın önemli oyuncularından Shawn Marion ile birlikte forvet Kris Humhries ve pivot Nathan Jawai 'yi Dallas Mavericks'e verirken karşılığında Antoine Wright ve Devean George'u aldı.

Bu takasta Toronto Memphis'e hem 2.tur draft hakkı hem de nakit para Orlando'ya ise sadece nakit para ödedi. Memphis Grizzlies ise Dallas Mavericks'denJerry Stackhouse 'u alırken karşılığında guard Greg Buckner 'ı Dallas Mavericks'e verdi. Böylece aralarında Hidayet Türkoğlu 'nun da yeraldığı 8 oyucu yer değiştirmiş oldu.

İmza töreninde Toronto Raptors Genel Menajeri Bryan Colangelo da hazır bulunurken tecrübeli yönetici, takımın yıldızlarından Chris Bosh 'un transferi duyduğunda Hidayet 'i aradığını ve de takıma katıldığından dolayı memnuniyet duyduğunu kendisine ilettiğini açıkladı. "Onun sesini duyduğumda bundan çok mutlu oldum. Ligin halen All-Star ve dominant oyuncularından birisi" diyen Hidayet Türkoğlu, bu sözleri duyduğuna çok sevindiğini vurguladı. Bunun çok önemli olduğunu belirten Hidayet, "Benimle birlikte basketbol oynamaktan dolayı keyif aldığını biliyorum. Ben de onunla ve diğer oyuncularla oynamaktan mutluluk duyacağım" açıklamasını yaptı.

Genel Menajer Bryan Colangelo ise "Hido, değişik yetenekleri ve fiziğiyle hücumda zaten etkili olan kadromuza muazzam bir transfer oldu.Bu yazın en önemli serbest oyuncularından birini kadromuza kattığımız için çok memnunuz." dedi.

Hidayet'in menajeri Lon Babby ise Hidayet ve eşi Banu 'nun Toronto 'nun etnik farklılığından etkilendiklerini ve de çok sayıda Türk olması nedeniyle Toronto şehrini tercih ettiklerini belirtti. Geçen sezon 16.8 sayı, 5.3 ribaunt ortalaması ile oynayan ve de 12.3 sayı, 4.2 ribauntluk kariyer ortalamasının üzerine çıkan Hidayet Türkoğlu, 3 sayılık atışlarda da % 38.5 ile hücum etmişti. Orlando'nun final oynamasında büyük pay sahibi olan Hidayet 'in yeni takımında Jose Calderon (İspanya), Roko Ukic (Hırvatistan) ve 5 yıllık sözleşme yenileyen Andrea Bargnani (İtalya) gibi çok sayıda Avrupa doğumlu oyuncunun olması dikkat çekiyor. Hidayet Toronto Raptors'da 26 numaralı formayı giyecek.