BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,41
HABER /  SPOR

Hamit ile ilgili son flaş iddia

Transfer sezonundaki son flaş iddia da bu.. Aziz Yıldırım dün Münih'e gitti. İstediği iki futbolcu vardı. Bir de Hamit'di...

Abone ol
Fenerbahçe, yurt dışı transferinde gaza bastı. Başkan Aziz Yıldırım, dün 07.50'de Atatürk Havalimanı'ndan TK 1629 sefer sayılı THY uçağıyla Münih'e gitti. Hedefte Bayern'in Brezilyalı stoperi Lucio vardı. "Bir sağ, bir de sol ayaklı stoper istiyorum" diyen Bayern'in yeni teknik direktörü Van Gaal, Lucio'ya "Yedek kalabilirsin" mesajını vermişti.

Brezilya Milli Takımı'nın kaptanı olarak yedek oturamayacağını düşünen Lucio'ya ilk kancayı Manchester City atmıştı. Ama Fenerbahçe de transfer için iddialıydı.

Yıldırım ve F.Bahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman Münih'ten Bayern'in kamp yaptığı Rottach-Egern'deki Bachmair am See Oteli'ne geçti. F.Bahçe heyeti yolda sürpriz bir de haber aldı.


Milli futbolcumuz Hamit Altıntop, Bayern Münih ile sözleşmesinin uzatılması için yaptığı üçüncü görüşmede de anlaşma sağlayamamıştı. Yıllık 2.4 milyon Euro teklifi geri çeviren Hamit'e Bayern yetkilileri, "Sözleşmen sezon sonu bitiyor. Eğer uzatmayacaksan, kadroda yer bulma şansın yok. Seni isteyen takımlar var. Satış listesine konulacaksın" diyerek rest çekmişti.

HAMİT'E 4 MİLYON EURO

Fenerbahçe'nin geçen ayki görüşmelerde yıllık 4 milyon Euro'ya kadar çıktığı Hamit ise, "Kalmak istediğimi biliyorsunuz. Ancak bu rakamla olmaz" diyerek bu resti gördü.

Bu gelişme sonrası Hamit'in amatör takımla antrenmanlara çıkacağı duyuruldu. Yıldız futbolcu yalnız da değildi. Van Gaal'in kadroda düşünmediği Tim Borowski, Jose Ernesto Sosa ve Andreas Görlitz de kadro dışıydı.

Yıldırım, Lucio için görüşmeye gittiği Bayern yetkililerine Hamit ve Borowski'ye de talip olduklarını iletti. Eski takımı Werder Bremen'e dönmek isteyen Borowski'nin transferi zor görünürken Hamit ve Lucio için pazarlıklar bugün de sürecek.


RONALDİNHO 12 MİLYON AVRO İSTEDİ...
MENAJERİ FENER'E NELER SÖYLEDİ...
[PAGE]



F.Bahçe 56 milyon euro'luk maliyeti karşılamak için sponsor arıyor. Milan'ın süper yıldızı Ronaldinho'yu alarak Türk futbol tarihinin en büyük transferine imza atmak isteyen Fenerbahçe, umduğundan çok daha yüksek bir fatura ödeyecek. Brezilyalı futbolcunun menajerliğini de yapan abisi Roberto De Assis, Fenerbahçeli yöneticilerle yaptığı görüşmede, "Ronaldinho Fenerbahçe'ye gelir ama bunun yüksek bir bedeli var. Ronaldinho,

Milan'da ek gelirlerle birlikte yılda 11 milyon euro kazanıyor. Eğer Fenerbahçe yıllık net 12 milyon euro verirse Ronaldinho Türkiye'de futbol oynar" dedi. Assis bu dudak uçuklatan rakamın ardından bir şart daha öne sürdü ve sözleşmenin en az üç yıllık olması gerektiğinin altını çizdi. Fenerbahçe heyeti, "Bizden haber bekleyin" diyerek masadan kalktı. Yöneticiler daha sonra durumu başkan Aziz Yıldırım'a aktardı. Yıldırım "12 milyon euro, üç yıllık 36 milyon eder. 20 de Milan istiyor, toplam maliyet 56 milyon euro'yu buluyor. Rakamı çekebildiğimiz kadar aşağı çekelim" derken, bu müthiş transferin maliyetini karşılamak için çok güçlü bir sponsor arayışına başladı.