BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Galatasarayda ucuz kart gören yandı

Frank Rijkaard, agresif hareketler ve gereksiz kartlar için futbolcularını uyarırken, yönetim geçen yılki ceza tarifesini iki katına çıkardı.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, agresif hareketler ve gereksiz kartlar için futbolcularını uyarırken, yönetim geçen yılki ceza tarifesini iki katına çıkardı

Cim-Bom’da disiplinden taviz vermeyen ve otoritesini kurallarla sağlayan Teknik Direktör Frank Rijkaard geçen yılın kâbusu olan gereksiz kartlar konusunda düğmeye bastı. Hollandalı hocanın, geçen sezon maçlarını dikkatle izlerken, futbolcuların agresif tutumunun takıma zarar verdiğini tespit ettiği ve bu konuda bir dizi önlem için hazırlıklara başladığı öğrenildi.

Yardımcısı Neeskens ile birlikte futbolculara uyarılarda bulunan ünlü çalıştırıcı, pozisyon gereği görülen kartlara ses çıkarmayacağını, ancak takıma zarar veren eylemlerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

Yönetimin de kartlar konusunda radikal kararlar aldığı belirtildi. Buna göre sarı ve kırmızı kartlara verilen cezalar iki katına çıkarılacak. Daha önce sarı karta 5 bin euro, kırmızıya ise 10 bin euro ceza kesen futbol şubesinin, yeni uygulamayla birlikte futbolculara gözdağı vermeyi amaçladığı kaydedildi.

Daha önce kart gördükçe uygulanan cezayı artıran yönetimin bu sezon gereksiz kartlarda en ağır cezayı vereceği ifade edildi. Yeni ceza tarifesi önümüzdeki günlerde sarı-kırmızılı futbolculara bildirilecek.