BIST 10.122
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.411,85
HABER /  GÜNCEL

4.5 saat yüzdü hayatta kaldı

Fenerbahçe açıklarında balık avlayan üç kişinin içinde olduğu tekne aniden battı ve...

Abone ol

Kadıköy Fenerbahçe Burnu açıklarında balık avlayan üç kişinin içinde olduğu tekne su alarak geceyarısı battı. Balıkçılardan biri kurtulurken, iki balıkçı kayboldu. Gece saat 21.00 sıralarında Kumkapı’dan denize açılan 3 balıkçı, 5,5 metre uzunluğundaki tekneleriyle balık avına çıktı.

Geceyarısı birden sulara gömüldü

Hasan Akbulut’un dümen tuttuğu, Mehmet Akbulut ile Osman Akgün’ün de balık avladığı tekne Kadıköy Fenerbahçe Burnu açıklarına gelince saat 22.00 sıralarında su almaya başladı. Hızla su alan tekne bir anda balıkçıların altından kayarak denizin derin sularında gözlerden kayboldu. Teknenin batmasıyla denize düşen 3 balıkçı hayatta kalabilmek için yoğun bir mücadele verdi. Yaklaşık 3 kilometre uzaktaki Fenerbahçe Burnu’na yüzmeye çalışan balıkçılardan Osman Akgün 1 saat, Hasan Akbulut ise 3 saat sonra yorgun düşerek denizde kayboldu. 45 yaşındaki Mehmet Akbulut ise 4,5 saat süren yaşam mücadelesinden sonra karaya çıkarak hayatta kalmayı başardı. Akbulut, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Elbisesi değiştirilen ve serum verilerek bir süre dinlendirilen Akbulut, daha sonra Kadıköy İskele Polis Merkezi’nde ifade verdi. Da-ha sonra bırakılan Akbulut, yaşadıklarını anlattı:

“Balık tutmak için Kumkapı’dan ayrıldık. Fenerbahçe açıklarına gelince teknemiz su almaya başladı. O kadar hızlı su alıyordu ki müdahale şansımız olmadı. Tekne altımızdan kayıp gitti. Karanlık olduğu için suda birbirimizi kaybettik. İki arkadaşıma tek çaremizin karaya kadar yüzmek olduğunu söyledim ve yüzmeye başladık. Yaklaşık 1 saat sonra Osman’dan ses gelmedi. 3 saat sonra ise Hasan ağabey ile aramızdan tanker geçti. Tankerden sonra Hasan Ağabey’den de ses alamadım. 4.5 saat yüzerek karaya ulaştım ve polise haber verdim.”

Deniz Polisi tarafından dün gün boyu teknenin battığı alanda arama çalışmaları yapıldı. Ancak, yapılan tüm aramalara rağmen kayıp iki balıkçıya ulaşılamadı.