BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.405,34
HABER /  GÜNCEL

Bu kadın niye refüjde yaşıyor?

Bir refüje sığınmış. Mahalleli verdikçe yiyor. Ama kışın ne yapacak?

Abone ol

Bursa'da kocasının evden attığı bir kadın, aylardır refüjlerde yatıp kalkıyor. Vatandaşların verdiği yavan ekmekle karnını doyuran 2 çocuk annesi talihsiz kadının dramı yürekleri parçalıyor.

Kocasının boşanma davası açtıktan sonra 2 çocuğundan uzaklaştırmak için evden attığı Neriman Bektaş (38), Yunus Emre Mahallesi, Köklü Caddesi üzerindeki orta refüjde hayat mücadelesi veriyor. 20 yıllık hayat arkadaşının bir başkasıyla evlenmesinin ardından evlatlarından ayrılmanın acısına daha fazla dayanamayan talihsiz kadın gidecek hiç bir yeri olmadığı için sokaklarda yaşamaya başladı.

ÇOCUKLARI SAHİP ÇIKMIYOR

Kartonlar üzerinde yatarak çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan talihsiz kadının durumu görenlerin yüreklerini dağlıyor. Gidecek hiç bir yeri olmadığı için yaklaşık 4 aydan beri orta refüjde yatıp kalkan Bektaş, mahallelinin çocuklarını çok sevmesiyle tanınıyor. Özlem ve Ertuğrul isminde iki çocuğu olduğunu söyleyen anne Bektaş, onları çok özlediğini fakat babalarının korkusundan kendisini dışladıklarından yakındı. Yıkadığı eşyalarını çalılıkların üzerine asarak kurutan, mahalle sakinlerinin verdiği yiyeceklerle karnını doyurabilen Bektaş, "4 aydır burada yatıp kalkıyorum. 1 kupa su, yarım ekmekle hayatta kalmanın mücadelesini veriyorum. Allah razı olsun buradakiler bir şeyler getiriyorlar, yiyorum. Zaten bir canım var ve ancak çilem ben ölünce son bulacak" dedi.

Yetkililerin yaşlı kadının bu içler acısı durumuna çare bulmasını isteyen mahalle sakinleri ise, "Biz elimizden geldiği kadar yaşlı kadına yiyecek ve giyecek yardımında bulunuyoruz. 4 aydır burada yatıp kalkıyor. Fakat havalar soğumaya başladı. Daha ne kadar burada kalabilir. Suç oranlarının en yüksek olduğu semtlerden olan Yavuz Selim'in dibi. Yaşlı kadın, hayat mücadelesinin yanı sıra geceleri tehlikelerle dolu sokaklarda yaşamanın zorluğuna göğüs geriyor. Yetkililerin bu duruma bir an önce el koymaları gerekir. Vatandaşların hayır için birbirleriyle yarıştıkları şu mübarek Ramazan ayında yetkililer ile kadına yardımcı olmalarını istiyoruz" dediler.