BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  GÜNCEL

Bir milyon Amerikalı geliyor

2008'de Türkiye'ye 1 milyon Amerikalı gelecek? Nedeni ise...

Abone ol

ABD'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan tanıtım atağı meyvelerini vermeye başladı. ABD'den Türkiye'ye gelen Amerikalı turist sayısı ise rekor düzeyde arttı. 2008 yılında ABD'den Türkiye'ye gelecek olan Amerikalı turist sayısının tam bir milyon kişiyi bulması bekleniyor.

Kuzey ve Güney Amerika'da başlatılan tanıtım atağı ve arttırılan reklam bütçelerinin Amerikalı turist sayısında patlama yaratacağını belirten yetkililer, Güney Amerika ülkelerinde başlatılan tanıtım atağı ve reklam kampanyalarınında çok olumlu geçtiğini belirterek 2006 yılına oranla Güney Amerika ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısında, geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 35 oranında artığını belirttiler. T

ürkiye'nin ABD'de tanıtımını hızlandırmak ve turizm potansiyelini anlatmak amacıyla harekete geçtiklerini belirten New York Kültür ve Turizm Ateşesi Hasan Zongür, yapılan çalışaları şöyle anlattı:

AMERİKALI TURİST SAYISINDA PATLAMA OLACAK

''ABD'de toplam 8 milyon dolara çıkartılan reklam bütçemizle, ABD'deki yazılı ve görsel medyada Türkiye reklamlarımız yer alıyor. Sadece Ağustos ayında yüzde 40'lık bir artış yakaladık. Yılın tamamına ilişkin verilerse yüzde 22 düzeyinde bir artış olduğunu gösteriyor. Rezervasyonların 6 ila 18 ay öncesinden yapılıyor. Önümüzdeki aylarda Amerikalı turist sayıısnda tam bir patlama yaşayacağız. Bu yıl sonu itibarıyla ABD'den Türkiye'ye gidecek Amerikalı turist sayısının 650–700 bin kişi olmasını bekliyoruz. 2008 yılında ise bu sayı bir milyon kişiye ulaşır ‘' diye konuştu.

New York Kültür ve turizm ateşeliğinden elde edilen bilgiye göre geçen yıla göre bazı Güney Amerika ülklerinden Türkiye'ye giden turist sayılarındaki artışlar şöyle: ARJANTİN : Yüzde 40 BREZİLYA : Yüzde 33 KOLOMBİYA: Yüzde 19 ŞİLİ: Yüzde 28 VENEZUELLA: Yüzde 41