BIST 10.767
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.498,11
HABER /  POLİTİKA

Çankayada türban zirvesi

Gül, hükümetle türban polemiğine giren Erdoğan Teziç'i Köşk'e çağırdı...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitelere türbanla girilmesini sağlayacak anayasa değişikliği tartışmalarının sürdüğü bir ortamda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'i Çankaya Köşkü'nde ağırlayacak. Görüşmenin önümüzdeki hafta yapılacağı belirtildi.

Teziç'in, görüşmede anayasada üniversitelere türbanla girişin önünü açacak değişiklik yapılmasının hukuken mümkün olmadığını belirterek, "Türban yasağı, yüksek mahkemelerin ve AİHM'nin kararlarıyla oluşan hukuki durumdur.  Bu hukuki durum ortaya çıkarken, Türk yüksek mahkemelerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Atatürk ilke ve devrimleriyle oluşturduğu laik tanımı ve yorumu, AİHM tarafından Avrupa norm ve değerleriyle de uyumlu bulunmuştur" şeklindeki görüşünü yinelemesi bekleniyor.

Teziç, görüşmeye giderken 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de sunulan Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi, ÖSS yerine lise bitirme sınavı getirilmesi, YÖK'ün yetkilerinin sınırlandırılması, rektörlerin üniversitelerce seçilmesi, üniversiteye girişte meslek ve imam-hatip mezunlarına uygulanan farklı katsayı gibi konuları içeren beş kitabı da Köşk'e götürecek.

Üniversitelerde türbanı yasaklayan mahkeme kararlarını da yanında götürecek olan Teziç, "Anayasa Hukuku" isimli kitabını da Gül'e hediye edecek.