BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Belgesel fimciler sokağa taştı

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali etkinliklerini sokakta yapacak.

Abone ol

Türkiye'nin ilk ve tek belgesel film festivali olan ''Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'' 10'uncu yılda etkinliklerini sokağa da taşıyacak.

Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından düzenlenen festival, 3 Ekim tarihinde yönetmen Bahriye Kabadayı'nın ''Büyük Bir Zap Şairi: Devrimci Gençlik Köprüsü'' belgesel filmiyle başlayacak. Çok sayıda belgeselciyi ve belgesel kuramcısını İstanbul'da seyirciyle buluşturacak olan festival, 7 Ekime kadar sürecek.

Belgesel film gösterimleri, Beyoğlu Sineması, İtalyan Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ile Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak.

FESTİVAL SOKAKLARI

Festival, 10. yılında etkinliklerini, salonların yanı sıra sokağa da taşıyacak. Beyoğlu Belediyesi ile iş birliği içinde İstiklal Caddesi'nin paralelindeki Gazeteci Erol Dernek Sokak, Ayhan Işık Sokak ve Fuat Uzunay Sokak, 3-7 Ekim tarihleri arasında festival sokağı olarak düzenlenecek. Bu sokaklarda gece ve gündüz çeşitli etkinlikler yapılacak. Müzik grupları da günün belirli saatlerinde sokakta mini konserler verecek. Ayrıca, partiler verilecek, söyleşiler yapılacak ve sokak sergileri açılacak. Festival sokaklarındaki kafe ve lokantalar, katılımcılara indirimler yapacak. Bu mekanlarda, önceden duyurulan sohbetler, etkinlikler düzenlenecek. Festivalde yapılan tüm etkinlikler ücretsiz olacak.