BIST 10.103
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,89
HABER /  GÜNCEL

MGK Sekreteri yine Atinadan

MGK Genel Sekreterliği’ne Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu atandı.

Abone ol İki aydır boş olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği’ne Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu atandı. Atama kararı, dünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen yürürlüğe girdi. Böylece Londra Büyükelçiliği’ne atanan Yiğit Alpogan’dan sonra, Burcuoğlu, Türkiye’nin ikinci sivil MGK Genel Sekreteri oldu.

Ayrıca 2004 Ağustos’ta bu koltuğa Atina Büyükelçiliği’nden gelen Alpogan’ın ardından MGK’ye yine Atina’dan atama yapılmış oldu.

ASKERE YAKIN

Burcuoğlu, Dışişleri’nde askerle yakın ilişki içinde olan bir kişi olarak biliniyor. Özellikle Ortadoğu, istihbarat, Yunanistan ve Ege konularında uzmanlığıyla bilinen 58 yaşındaki Burcuoğlu, daha önce de Sofya Büyükelçiliği yapmıştı.

KRİZ OLMUŞTU

10. Cumhurbaşkanı Sezer döneminde MGK Genel Sekreterliği’ne yapılacak atama ciddi krize neden olmuştu. Hükümet Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan’ı önermişti. Sezer, Tezcan’ı, 1997’de vefat eden ve İslami kesime yakın olduğu belirtilen kayınpederi Prof. Dr. Ayhan Songar nedeniyle kabul etmemişti. Sezer’in, Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik’in bu göreve getirilmesi teklifini de hükümet istememişti. Ardından Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nu, daha sonra da Tahsin Burcuoğlu’nu önerilmiş, ancak bu kişiler de Sezer tarafından geri çevrilmişti.