BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

45. İstanbul Maratonu'nda zafer Kenyalı atletlerin!

Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nu erkeklerde Kenyalı atlet Panuel Mkungo, kadınlarda ise yine Kenyalı atlet Beatrice Cheptoo kazandı.

Abone ol

"Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliğinin "Gold Label" kategorisinde yer alan maraton, 45. kez gerçekleştirildi.

Anadolu Yakası'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 250 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda son bulan 42,195 kilometrelik parkurda Kenyalı atlet Beatrice Cheptoo, 2 saat 27 dakika 9 saniyelik derecesiyle kadınlarda ilk sırayı elde etti.

Maratonda aynı ülkeden Veronicah Njeri Maina, 2 saat 27 dakika 24 saniyelik süresiyle ikinci, Valentina Mateiko ise 2 saat 32 dakika 15 saniye ile üçüncü oldu.

42,195 kilometrelik parkuru erkeklerde 2 saat 19 dakika 17 saniyelik derecesiyle 7. sırada tamamlayan Hüseyin Can, Türk sporcular arasında zirvede yer aldı.

Organizasyonu 2 saat 19 dakika 26 saniyelik süresiyle 8. sırada bitiren Ömer Alkanoğlu Türk atletler arasında ikinciliği, 2 saat 25 dakika 21 saniye ile 10. basamakta yer alan Halil Yaşın ise üçüncülüğü elde etti.

Maratonun elitler kategorisinde ise Türkiye'den kadın sporcu yer almadı.

Organizasyonda 42 kilometre koşan sporcular, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inerek, sahil yolunu izleyip Karaköy'e ulaştı.

Galata Köprüsü'nden sonra Sirkeci yönüne sapan atletler, sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önünden geldikleri istikamete döndü.

Sahil yolundan Gülhane Parkı'na doğru devam ederek parkın içinden geçen sporcular, Sultanahmet Meydanı'na çıktı. Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında son buldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu
Foto Galeri Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu Galeriye Gözat