BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

203 yolculu uçak alev alev

Sudan'ın başkenti Hartum'da içinde 200 yolcu bulunan bir uçak pistte alev alev yandı. Can kaybı ise...

Abone ol Sudan'da bir yolcu uçağı, başkent Hartum'daki havaalanına indikten sonra alev aldı... Kazada, uçaktaki 217 yolcu ve mürettebattan 114 kişi kurtulurken, cesedine ulaşılanların sayısı 33'e yükseldi.

Sudan polis sözcüsü Muhammed Abdülmecid El Tayyip, kazanın ardından uçakta çıkan yangının bu sabah tamamen söndürüldüğünü, sivil savunma yetkililerinin artık kazanın nedenini saptamaya çalıştıklarını söyledi.

Yetkililer, dün gece yarısına kadar hastane morguna 28 ceset getirildiğini, arama ve kurtarma ekiplerinin gün ağardıktan sonra uçağın enkazından 5 ceset daha çıkardığını kaydetti. Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Sivil Havacılık İdaresi, kazadan 11'i mürettebat, 103'ü yolcu toplam 114 kişinin kurtulduğunu saptadıklarını, birçok kişinin de yetkililere bilgi vermeden olay yerini terk ettiğine dikkati çekti. Yetkililer, kaç yolcunun öldüğü hakkında henüz kesin bilgi veremiyor.

Havacılık İdaresi, orjinali kazada yok olan yolcu listesini uçağın kalkış yeri Amman'dan istedi.

Uçak kazasının ardından farklı bilgiler verilirken, yolcuların milliyetleri de henüz tam olarak kesinleşmedi, fakat çoğunun Sudanlı olduğu belirtiliyor.

Sudan televizyonu, uçağın Sudan Havayollarına ait olduğunu ve 14 mürettebat ile 203 yolcu taşıdığı bilgisini aktardı. Uçağın tipi ile ilgili bilgi verilmedi.

Ulaştırmadan sorumlu Devlet Bakanı Mebruk Mübarek, uçağın sağ motorunun olduğu yerde bir patlama olduğunu söyledi. Mübarek, kazayla ilgili henüz bir tahminde bulunamadıklarını, ancak hava koşulları üzerinde durduklarını belirtti.

Uçak, kum fırtınasının olduğu bölgedeki kötü hava koşulları nedeniyle Hartum'dan önce Kızıl Deniz kıyısındaki Sudan Limanı'na yönlendirilmiş, bir saat sonra Hartum'a geri dönmüştü.

Yolculardan biri de, Hartum'a inişin normal olduğunu, uçak indikten iki ya da üç dakika sonra sağ kanatta patlama olduğunu söylemişti