BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan flaş sözler

Ne diyeceği merak konusuydu. Erdoğan kürsüye çıktı ve meydan okudu. İşte günün flaş sözleri...

Abone ol

İNTERNETHABER

Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne diyeceği büyük merak konusuydu. Sonunda grup toplantısında patladı.

Konuşması sık sık alkışlarla  kesildi. Erdoğan sözünü esirgemedi hem yargıya hem CHP'ye ağır sözlerle yanıt verdi.

Erdoğan'ın meydan okuduğu açıklamadan satırbaşları söyle;

MECLİS HİÇBİR VESAYETİ KABUL ETMEDİ


70 milyon vatandaşın iradesinin tecelliği ettiği çatı. Cumhuriyet kuran irade burada şekillendi. Meclis hiçbir vesayeti hiçbir gölgeyi kabul etmedi bundan böyle de kabul etmeyecek. (vekiller uzun süre alkışladı)"

BİRLİK MESAJI: Milletin izzeti ve şerefi için sağduyu yolundan ayrılmadan bir ve bütün olarak milletin hukukunu ilelebet


İŞTE FLAŞ SÖZLERİ

*"Meclis hiç bir vesayeti kabul etmedi, etmeyecektir"
*"Yürütme yanlış yaparsa yargıdan döner, günü geldiğinden sandıktan döner. Peki yargı yanlış yaparsa nereden döner?"
*"Meclis'in iradesini bloke etmek milli iradeye tavır almaktır."
*"Anayasa'dan kaynağını almayan karar kabul edilemez."
*"Her kişi ve kurum Anayasa'ya sadık kalmalıdır. Anayasa Mahkemesi'ni yıpratmak özenle sakınmalıyız."
*"Erkler arası yetki çatışması çıkarmaya çalışan var."
*CHP yasama ve yargıyı karşı karşıya getirmek istiyor.
*"Beyler ülke yönetiyoruz, oyuncak değil"
 koruyacağız. Kendimizi geri çekmeden başkalarını da dışlamadan hep birlikte sahip çıkacağız.

Ne milletin ilerisine ne de gerisinde olacağız. Yalnızca kendi grubumuzu değil bu ülke için bu toplumun düzeni çin dekomrasi için refah ve huzur için daima vicdanının sesen kulak veren partilere bu millet kürsüsünden samimiyetle selamlıyorum.

Sorunların hiçbiri çözümsüz değildir. Arizi sorunlar istikametimizi engelleyemez. Bu siyaset milletindir sizindir. Rotamızı millet belirlemiştir. Milletin tarihi yürüyüşüne ortak oluyoruz.

YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDECEK

Güven ve istikrarı yakaladık. Yürüyüşümüz devam edecek. Şu kısacık hayatımızda gölgelerin üzerimize sıkça geldiği zamanlarda güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk. Heyecanımızı diri tutmak zorundayız. Milletin sağduyusuna güveneceğiz. Erkler arası yetki çatışması çıkarmaya çalışan var.

Siyaseti içeriden kuşatma girişimleri ortadadır. Herkes Meclis'in yasama yetkisi daraltılıyor derken bir tek CHP'den farklı ses duyarsınız. Onlar geçen yıl  istedikleri yönde karar vermezlerle çatışma ortamı çıkar diye tehdit ediyorlardı.

CHP KUYU KAZIYOR

CHP yasama ve yargıyı karşı karşıya getirmek istiyor. Demokrasi tarihi kuyu kazarken kendi bindiği dalı kesmekle meşgul partilerle dolu. Ağır bedeli her zaman aziz millete ödettirilmiştir. CHP'nin evrensel hukuka karşı yürüttüğü siyaset ülkeyi tahrip ediyor. Ülkenin itibarini yükseltmez, iş ve aş sağlamaz. 

KARAR KABUL EDİLEMEZ

Meclis'in iradesini bloke etmek milli iradeye tavır almaktır. Anayasa'dan kaynağını almayan karar kabul edilemez. (alkış sesleri) Öyle anlaşılıyor ki daha da tartışılacak. Her karar her uygulama Anayasa'ya uygun olmalıdır. Anayasa'ya uygun olmayan hiç bir karar uygulanamaz.

YASAMA MECLİS'E VERİLMİŞTİR

Türkiye ne sistem yetkisizliği ne de erkler arasında çatışma hakkı yok. 148. madesi Anayasa mahkemesinin görev ve yetkilerini tanımlıyor. 6. maddeye göre egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yetkili organları eli ile kullanır. Hiçbir kişiye zümreye sınıfa bırakılamaz. Yasama yetkisi millet adına Meclis'e verilmiştir. Bu yetki hiçbir süretle devredilemez.

YARGININ BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI KALDIRILAMAZ

Anayasa tarafından aldığı bu yetkiyi kimse meclis'ten alamaz. Kimse yasa koyucu yerine koyamaz. Aynı şekilde Anayasaya göre yasama yetkisini devredemez. Hak ve yetki Meclis'e verilmemiştir. Ben yaptım oldu demokratik rejimler kaldırmaz. Hükümet yaptığında kaldırmaz yargı yaptığında da kaldırmaz. Demokratik rejimleri kimyasını bozar.

SORUMLU CHP'DİR

Yürütme yanlış yaparsa yargıdan döner, günü geldiğinden sandıktan döner. Peki yargı yanlış yaparsa nereden döner?. Bana göre yaşananların baş sorumlusu CHP'dir. Kimsenin yargıyı taraf haline getirmemeye hakkı yoktur..
Hiçbir kurum Anayasa'nın üzerinde göremez. Kaynağını yasalardan almadan kimse millet adına yetki kullanamaz. Erkler arasında çatışma ülkeye zarar verir.. Kimse bundan fayda ummasın.

KAMUOYU İKNA EDİLMELİ

10. ve 42. maddeler noktasında Anaya mahkemesi bilimsel olarak açıklamak zorundadır. 153. madede iptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamaz yazıyor. Kamuoyunun ikna edilmeye ve tamin edilmeye ihtiyacı var. Gerekçeyi görmek istiyoruz. Anayasa değişikliği neye göre esastan incelendi? Mutlaka açıklığa kavuşturulmalı.

BEYLER ÜLKE YÖNETİYORUZ OYUNCAK DEĞİL

Yazı ve göresel medyanın fiskos gazeteciliğiyle bu ülke Allah aşkına nasıl yönetilir. Onun içeride adamı varmış. Onun içeride şöyle bağlantıları varmış. Beyler ülke yönetiyoruz ülke! Oyuncak değil. (Türkiye seninle gurur duyuyor tezahüratları)

Yasama yetkisinin korunması tekeli Anayasa ilkelerine sadık kalınması meselesidir. Meselele herkes için bağlayıcı mıdır değil midir. Hukuk devletlerinde Anayasa herkesi bağlar. Herkesten önce hukuk yarı mensuplarının işidir. Dikkat ve özeni göstermelidirler. Karşılık bulmayan işlem toplumda tartışmalı hale gelecektir.

Her kişi ve kurum Anayasa'ya sadık kalmalıdır. Anayasa Mahkemesi'ni yıpratmak özenle sakınmalıyız. Kurumları aynı hassasyetle koruyamazsak ülkeye kötülük ederiz. Her ikisini de güçlendirmek ortak sorumluluğumuzdur.

Bizim gayemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. 5.5 yıl önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye ortada. Mayıs ayı ihracat rakamları aylık bazda en yüksek rakam.

BAZILARININ TUZU KURU

Yıllık toplam ihracatı 36 milyar dolar seviyesindeydi. Bugün ise 121 milyar dolar oldu. 5 yıl sonra üstüne 81 milyar dolar koyan bir iktidar işbaşında. Bu rakamlar bazıları için hiçbir şey ifade etmediğini biliyorum. Bunların derdi başka.

Yaptıklarımızı kabul etmeyenlere biz diyemem ki onlar diyeceğim. bu çalışmayı yapmak onların karı değil. Onların iktidarını da biliyoruz. Benim ülkemi nereye getirdikleri ortada. Unutmayın o delikli paralara muhtaç olduğumuz zamanları.

Sürekli istikrara çomak sokma peşindeler. Onlara kalsa Türkiye'nin etrafına duvar örülsün. Yabancı gelmesin diyorlar.Yabancı diyenler IMF'den dünyanın borcunu aldılar.

Merkez Bankası'nın döviz rezervi 26.5 milyar dolardı 77 milyar doları aştı. Bu rakamlar tuzu kurular için bir şey anlam taşımaz ama yoksullar için taşır. Bunu dert edinen AK Parti için istikrar için anlam taşır.

ARTAN FAİZLERİN BEDELİNİ MİLLETE ÖDETTİRİLİYOR

Petrolün varil fiyatı 22 dolardan 139 dolara geldi. İkide bir cari açık diyorlar. İnsaf sahibi olarak şu hesabı yap. Biz petrolü dışarıdan ithal ediyoruz. Zati alinizin Enerji Bakanlığı yaptığı dönemde olduğu gibi kuyruk mu yapalım?

Artan faizlerin hesabını kimse veremez. Kimse bedel ödetmeye hakkı yok. Çiftçinin cebinden çalışanın, işçinin, cebinden ödeniyor. Milletim bunu çok işi görsün.