BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2009da altın parlayacak

Geçen yıl yatırımcıya yüzde 35 ile en çok kazandıran yatırım oldu. Bu yıl da en kötü ihtimalle aynı oranda kar verecek.

Abone ol

Geçen yıl yatırımcısına yüzde 35 kazandırarak en fazla gelir getiren yatırım aracı olan altından yeni yılda da benzer bir performans bekleniyor.

Altınbaş Ellda Altın Genel Müdürü Vahdet Keleş, bu yıl da yatırım araçları içinde en fazla konuşulan değerin altın olduğunu söyledi.

Geçen yıl en fazla getiriyi yatırım araçları içinde altının elde ettiğini vurgulayan Keleş, ''Biz bu durumu 'efsane altın geri dönüyor' olarak değerlendiriyoruz. Yastık altındaki altın sektöre geri dönmeye başladı. Bu geri dönüş Ocak ayında da hızlı bir şekilde devam ediyor'' dedi.

Anadolu'da halen en çok rağbet gören altınların 22 ayar olduğunu dile getiren Keleş, ''Anadolu pazarında 14 ayar altın da yeni yeni kabul görmeye başladı. Kış aylarında yüzükler, kolyeler, mini setler, bilezikler gibi küçük parça ürünler satılıyor. Düğünlerin başladığı yaz aylarına doğru ise daha ağır setlerin satışları artıyor'' dedi.

BU YILIN BEKLENTİSİ

Bu yıl da altından çok şey beklediklerini ifade eden Keleş, şunları kaydetti:

''Altının onsunun bu yıl 700 dolar ile 900 dolar arasında bir seyri olacağı tahmin ediliyor. Kimileri bu yıl altının 1200 doları zorlayacağını söylüyor. Geçen yıl yatırımcısına yüzde 35 getiri ile en çok kazandıran yatırım aracı olan altın bu yıl da en kötü ihtimalle yüzde 35 kazandıracak. Altın maden olarak yatırımcı için zaten karlı bir yatırım. Bir taraftan takı ihtiyacını da giderdiği için altına yatırım yapanlar bir taşla 2 kuş vurmuş oluyor. Bizim sektör olarak inancımız altının hem yatırım hem de takı olarak yatırımcısına getiri sağlayacağı yönündedir.''

Türkiye'nin son derece gelişmiş bir altın sektörü olduğunu vurgulayan Keleş, Türk altın sektörünün dünyada ilk 3'e girdiğini, zaman zaman İtalya'dan sonra 2. sırada geldiğini belirtti.

Keleş, Türk altınının kaliteli işçiliği, seri üretimi ve fabrikalarıyla dünyada iyi bir yere oturduğunu, bu yıl da Türk altın sektörünün dünyadaki etkinliğini artırarak devam ettireceğine inandıklarını dile getirdi.

Ekonomik krize rağmen Türk altın sektörünün büyümeye devam edeceğini tahmin ettiklerini anlatan Keleş, sektörün bu yıl da İtalya'yı tüm dünya piyasalarında zorlayacağını, pek çok yerde İtalya'nın bileğini bükebileceğini sözlerine ekledi.