BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada bir polis şehit

Çalıntı otomobille kaçan hırsız ölüm getirdi. Tuzla'da başlayan hırsız-polis kovalamacası Kartal'da son buldu.

Abone ol

İstanbul Tuzla’da çalıntı bir otomobili durdurmaya çalışırken kaza yapan ekip aracındaki bir polis memuru şehit oldu.

Tuzla’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan 3 kişi, çalıntı olduğu belirlenen 34 UEA 07 plakalı otomobille ara sokaklarda polislerden kurtulamayınca E-5 Karayolu Kartal yönüne doğru kaçmaya başladı.

Bunun üzerine harekete geçen polis memurları Ali Örnek ile Soner Sivri, 34 BE 3015 plakalı sivil bir otomobille şüphelilerin peşine düştü. 34 A 95159 plakalı polis aracı da İçmeler Köprüsü mevkisinde yolu trafiğe kapattı.

Bu sırada, hızla bu yöne doğru gelen 34 UEA 07 plakalı otomobil yolu kapatan polis aracına çarptı. Kazada hafif yaralanan şüpheliler Eren Y., Ümit E. ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi çevre hastanelere kaldırıldı.

Şüpheli aracı takip eden Ali Örnek’in kullandığı otomobil de yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yol ortasında bekleyen bir kamyonete arkadan çarptı. Kazada, otomobilde sıkışan Örnek ile yanındaki Sivri, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden çıkartılarak sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Sivri, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 14 yıllık polis olduğu belirtilen Soner Sivri’nin, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Örnek’in hayati tehlikesi devam ediyor.