BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türkten olay sözler!

Ahmet Türk öyle bir döktürdü ki Türkiye, söylemese de İsrail oldu. Meğer Kürtlere Türkiye, Filistin'den daha kötü davranmış!

Abone ol

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosu'nda ''AB, Türkiye ve Kürtler'' konferansında yine şoke etti! Türk, Filistinde yaşananların herkesin vicdanını rahatsız ettiğini belirterek "Ama inanın ki Kürt sorunu bugün Filistin ve İsrail sorunundan daha büyük, daha kapsamlıdır" iddiasında bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Avrupa Birleşik Sol/İskandinav Yeşil Sol konfederal grubunun ev sahipliğinde düzenlenen ''AB, Türkiye ve Kürtler'' konferansında konuşan Ahmet Türk, "Türkiye'de 20 milyon Kürt yaşadığını" kaydederek, bunların yüzde 90-95'inin AB üyeliğine destek verdiğini söyledi.
AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiği dönemde "küçük de olsa AB yolunda yaptığı reformları önemsediklerini" anlatan Türk, "Statükoya karşı zafer kazanmış bir partinin AB'den başka hiçbir çaresi yoktu" diyerek söz konusu reformların "benimsenmeden, çaresizlik nedeniyle yapıldığını" bildirdi. İşte Türk'ün sözleri;

[PAGE]

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İSTENMİYOR"

"Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'nin demokratikleşme şansı yok. Yine Kürt sorununun çözümsüzlüğü bugün militarist, bugün Türkiye'nin statükosunu belirleyen, 'cumhuriyetin sahibi biziz' diyenleri ayakta tutan bir güç olarak öne çıkıyor. Çünkü Türkiye'de evet siyasi partiler var, hükümetler var ama Türkiye'de bugüne kadar değişmeyen bir mantık var. Belli bir kesim, elit kesim, güçlü kesim, 'bu cumhuriyeti biz kurduk, siyasi partiler ve parlamento ancak belirlediğimiz sınırlar içinde siyaset yapacak' mesajını hep vermiştir, vermektedir. İşte bu elit kesimlerin gücü ve iktidarı yıkılmadığı müddetçe Türkiye'nin değişmesine imkan yok. Ama bu kesimler Kürt sorununun da çözülmesini istemiyor. Çünkü Kürt sorunu çözüldüğü zaman bu elit ve seçkin kişilerin bu ülkede yapabilecekleri fazla bir şey yok."

[PAGE]

"KÜRT SORUNU DAHA KÖTÜ"

Konuşmasında Filistin-İsrail sorununa da değinen Türk, '' Bugün Filistin-İsrail sorununun dünyayı, hepimizi, vicdanlarımızı ne kadar rahatsız ettiğini görüyoruz. Ama inanın ki Kürt sorunu bugün Filistin ve İsrail sorunundan daha büyük, daha kapsamlı'' dedi.

Eski DEP milletvekili Leyla Zana da yaptığı konuşmada "Yalnızca 24 saat yayın yapan Kürtçe bir televizyon ile sorun çözülemez. Çözüme ulaşmakta ancak katkı sağlayabilir" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de OECD üyeleri arasında gelir dağılımı en bozuk ülkenin Türkiye olduğunu söyleyerek, Kürtlerin yoğun yaşadığı 21 ilin kişi başına düşen gelirde AB ortalamasının yüzde 12'sine karşılık geldiği görüşünü savundu.