BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

175 bin euro borcu var mı yok mu

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin 175 bin euro borcu var mı? Saldırganla aralarında ticari ilişki oldu mu? Çelebi o anı anlattı...

Abone ol

Silahlı bir saldırganın elini kolunu sallayarak çıktığı DİSK binasının 7. kattaki odasıda vurulan Süleyman Çelebi, o anı anlattı.

DİSK Genel Başkanı, ntv'de Can Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Canlı Gaste'ye konuştu, saldırganla ilişkisini anlattı ve borcu olup olmadığı konusundaki iddialara da cevap verdi. İşte Çelebi'nin saldırganla ilişkisi ve saldırı anı...

- İki ayağımdan birinde büyük hasar meydana geldi, diğeri ise daha iyi durumda. Doktorlar kalıcı bir hasar olmayacağını, 3 ay sonra ayağımın üzerine basacağımı söylediler.

AİLEMİN ADININ PARAYLA GÜNDEME GELMESİ ÜZÜCÜ

- Benim ve ailemin adının böyle bir olay nedeniyle gündeme gelmesinden dolayı çok üzgünüm. Şahsıma yönelik bu saldırı ve yayınlanan haberler de üzücü. Bilgi kirliliği ortadan kalkmalı.

O ŞAHISLA 1 KURUŞLUK BİR İLİŞKİM OLMADI

- Zanlı, 'para alacağım vardı ve vurdum' diyor. Benim parayla gündeme gelmem de hoş bir şey değil. DİSK olarak en önemli yanımız parasal konulardır. Duruşu, yaklaşımı ve harcamaları bellidir. Benim de, o şahısla 1 kuruşluk bir ilişkim olmadı.

BEN HALICILIK YAPARKEN ABİSİYLE İŞ YAPTIM

- DİSK davasından hapis yatarken onlar Dev-Sol'dan yatıyorlardı. Beni mahalleden tanıyorlardı ve daha sonra yanıma uğradılar. Halıcılık yapıyordum ve şahsın abisine yardımcı oldum. Aldılar, sattılar ve abisiyle böyle bir ilişki içerisine girdik.

BEN DEĞİL ABİM ABİSİNDEN BORÇ ALMIŞ

- İçtenlikle söylüyorum ki şahısla hiçbir ticari ilişkim olmadı; abisiyle oldu. Benim abim de abisinden borç almış. Bana da sordular ve 'böyle bir parayı ödeyebilir' dedim. Bu arkadaşlar beni vuruyorlar. DİSK Genel Başkanlığı makamı var ve bunu yapıyorlar. Abimden alacakları var...

175 BİN BORCU OLDUĞU İDDİALARINA NE YANIT VERDİ?

[PAGE]

175 BİN BORCUM VARMIŞ! YÜZLEŞMEYE HAZIRIM

- 'Ben sana 1995 yılında 225 bin mark verdim' diyor. 50 binini ödemişim 175 bin kalmış; ödememişim. Ama bu arkadaş şimdi piyasaya çıkıyor. Bunların hepsi hayali ve bu konuda toplumla yüzleşmeye hazırım. Bütün mal varlığımı, gelirlerimin tamamını şeffaflaştırmaya ve belgelerle ortaya koymaya hazırım.

YA PSİKOLOJİK SORUNU VAR YA DÜĞMEYE BASILDI

- Burada iki temel nokta araştırılmalı. Psikolojik mi yoksa... Bu arkadaş gerçekten bunalım içinde değilse yani hastalığı yoksa başka türlü planlanmış organizasyon olarak tanımlarım. Bir yerden düğmeye basılmış olabilir.

İKİ AYDIR BUNUN PEŞİNDE BİR İKİ DEFA DAHA GELDİ

- Psikolojik sorunu varsa o da tehlikeli ve sıkıntı verici bir şey. Yaklaşık 2 aydır bu işin peşinde. Bir iki defa alacağım var diye geldi. 'Böyle bir şey yok, uyduruyosun' dedim. '95 yılında verdim' dedi...

LEŞİ KALDIRACAĞIZ DEDİ LEŞ BEN MİYİM PARA MI?

- Yeminlerin, kurulacak cümlelerin hepsini kendisine de kullandım. 'Kendini tedavi ettir' dedim ya da 'başka bir nedenle geliyorsundur' dedim. Burada söylediklerimi kendisine de aktardım. 'Para alırlar inkar ederler' dedi, 'sen de inkarcısın' dedi. 'Aramızdaki bu leşi kaldıracağız' dedi. Leş dediği para mı yoksa ben miyim? bilmiyorum tabi" dedi.

İŞTE SALDIRI ANI... TERLEDİM DEDİ.. CEKETİNİ ÇIKARDI... VE...

[PAGE]

KAPIYA YÖNELİR GİBİ OLDU KURŞUN SIKMAYA BAŞLADI

Süleyman Çelebi saldırı anını da şöyle anlattı:

- Uzun süren bir tartışma sonrası; ki böyle bir para yok, bütün bir sülalemi bir araya getirsen böyle bir para çıkmaz, terledim diyerek ceketini çıkardı, kapıya yönelir gibi oldu ve kurşun sıkmaya başladı.

İKİNCİ ŞARJÖRÜ KOYARKEN ELİNİ YAKALADIM

- Elimi yasladım. Koruma içeriye giriyordu, genel sekreter içerideydi ve müdahale etmeye çalıştı. Onlara 'müdahale etmeyin' dedi. Korumaya da çevirdi. Kapıyı itti ve kapattı. O an can havliyle ben ikinci şarjörü tabancasına koyarken eline dalıp kapıyı açtım ve içeriye gelip müdahale ettiler.

"SENİ ÖLDÜRECEĞİM..." DİYE BAĞIRIYORDU

- Saldırının öldürme amaçlı olup olmadığını konusunda da Çelebi, "Öldürme amaçlı değildi diyemem. İkinci şarjörü 'seni öldüreceğim' diyerek dolduruyordu. İlkini bacaklarıma sıktı. Ölümcül bir işe başladığı konusunda bir hissim var. Benim bazı kaygılarım var ancak bu çevre yaptı diye bir şey söyleyemem.