BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,84
ALTIN 2.433,90
HABER /  GÜNCEL

Bir koltukta iki müdür

Makam koltuklarını kimse başkasına kaptırmak istemez.. Ama Çanakkale'de iki müdür mecburiyetten paylaştılar.

Abone ol

Çanakkale Lisesinde yapılan güçlendirme çalışmaları nedeniyle, lise ile ilköğretim okulunun öğrenci ve öğretmenleri tek çatı altında toplandı.

560 öğrencinin eğitim gördüğü Çanakkale Lisesi binasında, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde güçlendirme çalışmasına başlandı. Okulların açılmasına rağmen çalışmalar uzayınca, lise öğrencilerinin, yakındaki Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okuluna nakledilmesi kararlaştırıldı.

Öğleye kadar lise, öğleden sonra ise ilköğretim öğrencilerinin eğitim gördüğü okulda, öğretmen ve öğrenciler bu durumdan şikayetçi değil.

Öğrenciler, okuldaki 21 derslikte sırayla eğitimlerini sürdürürken, öğretmenler odası ve kütüphane gibi bölümler de ortak kullanıma açıldı. Çanakkale Lisesi Müdürü Pulat Kalfaoğlu ile Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Cahit Bayraktar ise müdürlük makamını ortak kullanıyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BARDAKÇI

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların deprem yapı tekniğiyle ilgili standartlara kavuşabilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının, okullardan güçlendirilmesi gerekenler için her yıl ödenek tahsis ettiğini belirten Bardakçı, ''Bu yıl Çan'daki İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ve Çanakkale Lisesinin güçlendirilmesine karar verildi. Temmuz ve ağustos aylarında güçlendirme çalışmalarına başlandı. Çanakkale Lisesindeki çalışmalar belki erken bitirilemez diye okulumuzu Şemsettin Fatma Çamoğlu İlköğretim Okulu ile birlikte ikili öğretime almıştık'' dedi.

Bardakçı, bu kararın ne kadar isabetli olduğunu gördüklerini belirterek, hiç bir kargaşa yaşanmadan iki okulun öğrenci ve öğretmenlerinin eğitim ve öğretime devam ettiğini, yaklaşık 20 gün sonra tamamlanacak çalışmaların ardından Çanakkale Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin kendi okullarına döneceklerini kaydetti.