BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.456,06
HABER /  GÜNCEL

Kırmızı ışıkta korkunç infaz

İstanbul Ümraniye'de kırmızı ışıkta duran otomobile yakın mesafeden ateş açıldı. Araçta iki işadamı vardı, biri şirketin CEO'suydu, diğeri yönetim kurulu başkanı

Abone ol

Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin Ceo'su Hayri Ersoy, bir bankanın kadın yöneticisi ile dün akşam saatlerinde bir iş toplantısı yapmak üzere bir araya geldi...

Pilge aynı zamanda Kazakistanlı Türk İşadamları Derneği'nin Başkanı. Kadın bankacı ise Kazakistan'da bir bankanın yöneticisi.

Toplantının ardından üçlü, saat 20.00 sıralarında lüks bir araçla binadan ayrıldı. Pilge ve Ersoy arka koltukta otururken özel şoför yönetimindeki otomobilleri kırmızı ışıkta durdu.

İşte tam o sırada şapkalı bir kişi, koşarak aracın yanına yaklaştı. Aracın kapalı olan sağ arka camından yakın mesafeden 4 el ateş etti.


İKİ İŞADAMI ARKA KOLTUKTA KANLAR İÇİNDE KALDI

Saldırıya uğradıklarını fark eden özel şoför Selahattin Çalışkan, aracı hareket ettirip olay yerinden uzaklaştırırken, saldırgan yaya olarak kaçtı. Çalışkan, arka koltukta kanlar içinde kalan Hayri Ersoy ve Zeki Pilge'yi olay yeri yakınındaki Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

CEO ÖLDÜ YÖNETİM KURULU BAŞKANI AĞIR YARALI

Göğsünden yaralanan Hayri Ersoy ve karın boşluğundan yaralanan Zeki Pilge Acil Servis'te tedaviye alındı. Ancak Hayri Ersoy doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilen Zeki Pilge ise buradaki ilk müdahalesinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

DİPNOT: 1992 yılında Türk işadamları tarafından kurulan ve Kazakistan'da 11 şirketi olan Turkuaz Şirketler Grubu'nda yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor. Grup son olarak ismini Türkiye'de Dalaman Havalimanı'nın yapımında duyurmuştu.
Şirket halen, dağıtım ve pazarlama, inşaat ve arazi geliştirme, sanayi ve yatırım grupları olmak üzere, üç ana grup altında, 11 alt sektörde faaliyet gösteriyor.