BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İşte Horizon-1 için ödenen fidye

Horizon-1 için öyle bir rakam ödendi ki bu bugüne kadar ödenen en büyük rakam. Bu arada fidye büyük kavgaya neden oldu.

Abone ol

Horizon-1 gemisinin serbest bırakılmasının ardından iki korsan grubunun fidyeyi paylaşamadığı ve aralarında çatışma çıktığı iddia edildi.

İddia Somali'de yayın yapan bir internet sitesinde yer alırken, Türkiye’de açıklanmayan fidye miktarının 1.5 milyon dolar olduğu ve paranın paylaşamı nedeniyle korsanlar arasında çatışma çıtığı ifade edildi.

Sitenin haberine göre, Horizon-1 korsanlar tarafından kaçırıldıktan sonra Dhanane adlı bir köyün açıklarında demirledi ve 90 gün süreyle burada tutuldu.

Korsanlar geminin serbest bırakılmasına karşılık 1.5 milyon dolar aldı ve ödenen fidyeyi de bu köye götürdüler. İddiaya göre, fidyeyi teslim alan korsanlarla, geminin kaçırılmasında doğrudan rol oynamadığı halde paradan pay almak isteyen korsanlar arasında çatışma çıktı.

İnternet sitesi, çatışma sırasında ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin henüz bilgi alınamadığını yazdı.

KORSAN BALTAYI
TAŞA VURDU

[PAGE]

Somalili korsanlar, akşam karanlığında yük gemisi sandıkları Fransız donanmasına ait gemiye ateş açtı.

Askeri gemiden karşılık verilmesinin ardından korsanlar kaçmaya çalıştı.

Fransız donanma sözcüsü, "Yanlış hedefe saldırdıklarını anladıklarında çok geçti. Kaçmaya çalıştılar ama onları yakaladık" dedi.

Yakalanan 5 korsan, halen gemide tutuluyor.

Fransız denizciler, daha önce yakaladığı korsanlardan 22'sini Kenya'ya teslim etmiş, 15'ini ise yargılamak üzere Fransa'ya götürmüştü.