BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  EKONOMİ

Başbakandan gençlere iş müjdesi

Davet bizzat soğuk ülkenin başbakanından geldi.. "Nüfusumuz yaşlanıyor. Emekli olacakların sayısı fazla. Genç işgücüne ihtiyacıız var" dedi

Abone ol

Kalabalık bir işadamı heyetiyle Türkiye'ye gelen Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen, ülkesinin yaşlanan nüfusu nedeniyle birkaç yıl içinde işgücü açığı duyacaklarını belirterek Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı Avrupa ülkelerinden genç işgücü göçü alacaklarını ifade etti. Vanhanen, şöyle dedi:

"Finlandiya'da yaşlanma problemi diye bir gerçekle karşı karşıyayız. İkinci Dünya Savaşı'nda doğan ve emeklilik yaşına yaklaşan kuşağın sayısı, 20-30 yıl önce doğan genç kuşağın sayısının iki katı. Sanırım bizim daha fazla işgücü göçüne ihtiyacımız var. Çalışmaya gelecek insanlara ihtiyacımız var. Tabii Türkiye de göç alabileceğimiz bir ülke. Şu anda ekonomik kriz nedeniyle geçici olarak işsizlik var. Ama önümüzdeki birkaç yıl içinde iş dünyasına katılacaklardan çok daha fazla sayıda insan emekli olacak. Kesinlikle yeni işgücüne ihtiyacımız olacak.

TÜRKİYE FİNLİ İŞADAMLARININ LİSTESİNDE İLK SIRADA
Beraberimde Fin işadamları heyetiyle geldim çünkü yurtdışı seyahatleri planlarken iş dünyasının da fikrini alıyorum. Her seferinde Türkiye'yi listenin tepesine koyuyorlar. Fin iş dünyası Türkiye'ye yatırım yapma konusunda çok istekli ve ilgili."