BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

17 Aralık soruşturmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar

4 bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü'den soruşturmayla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

Abone ol

17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili 4 Bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı, yürütülen soruşturma ve yayın yasağı ile ilgili konuştu. Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, yayın yasağının gerekli olduğunu söylerken hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Hakkı Köylü, 4 eski bakanla ilgili komisyon çalışmaları konusunda ser verip sır vermezken komisyonun görev süresinin normalde 27 Aralık'ta bitmesi gerektiğini fakat biraz uzayacağını söyledi.  
 
"Laf olsun diye soruşturma yapmıyoruz" diyen Köylü, yayın yasağı ile ilgili de ; "Tüzüğümüzde “Komisyonun çalışmaları gizlidir, başka milletvekilleri katılamaz” deniyor. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda da gizli olduğu yazar. Soruşturmanın içeriğindeki bilgi ve belgeler, ifadeler ve beyanlar açıklanamaz. Bu masumiyet karinesinin çiğnenmemesi ve soruşturmanın selameti açısından gereklidir. Yayınlar delillerin karartılmasına neden olabilir. Zaten raporu yazıp tamamladığımızda halk öğrenecek." dedi. 

REZA ZARRAB SORUSUNA NE DEDİ?

Reza Zarrab'ın tanıklıktan çekilerek ifade vermemesi, komisyonla ilgili en çok tartışılan konulardan birisi olmuştu. Hakkı Köylü, bunun yasada böyle olduğunu, dilerse çekilmek gibi bir haklarını olduğunu hatırlattı: 

"Sopayı basıp söyletecektik, kamuoyu vicdanı ancak öyle rahatlar! Bizim görevimiz tanıklıktan çekilme hakkı olduğunu hatırlatmaktı, hatırlattık. Kanun böyle emrediyor. İstediği soruya cevap verip istemediğine vermeme hakkı var." 

YÜCE DİVAN'A GİDECEKLER Mİ?

Haklarında suçlamalar olan eski bakanlar hakkında komisyon raporu çıktıktan sonra, raporun milletvekillerine gönderileceğini ifade eden Köylü, sonrasında Meclis’te oylama yapılacağını, rapordan bağımsız olarak salt çoğunluk oylarının sonucuna göre karar verileceğini söyledi.

VİCDANINIZ RAHAT MI?

Komisyon çalışmalarıyla ilgili "vicdanınız rahat mı?" sorusuna ise Köylü'nün verdiği cevap hayli iddialıydı: İnşallah doğru karar vereceğiz. Sonucu açıklayınca göreceksiniz.