BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  GÜNCEL

15lik çocuktan inanılmaz vahşet

Mamak'ta 10 yaşındaki çocuk kayboldu.. En son onunla birlikte görülen 15 yaşındaki zanlı sorguya çekilince itiraf etti.

Abone ol

15 yaşındaki zanlı, 10 yaşındaki bir çocuğu, "küfür ettiği" gerekçesiyle kabloyla boğarak öldürdü ardından da kafasını taşla ezdi.

Cesedi boş bir arazide saklayan çocuk, mahalleliyi de yanlış yönlendirerek cinayetin su yüzüne çıkmamasına uğraştı. Yakalanınca da "Küfretti, öldürdüm" dedi.

Sabah gazetesinde yer alah habere göre; olay, 18 Eylül'de, Mamak Başak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, ailesine ait inekleri otlatmaya götüren 15 yaşındaki R.D., mahallede arkadaşlarıyla top oynayan 10 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Yusuf M.'yi yanına çağırdı. R.D.'nin peşinden giden Yusuf M.'yi bir daha gören olmadı.

ZANLI HERKESİ YANILTTI

Havanın kararmasına rağmen Yusuf'un eve dönmemesinden şüphelenen ailesi, önce mahalle sakinlerinin kapısını çaldı. Hiçkimsenin onu görmediği anlaşılınca bu kez bütün mahalle küçük çocuğu aramaya başladı. Yusuf M.'nin birlikte görüldüğü R.D. de aramalara katıldı. Ancak R.D. "En son şu tarafa gitti", "Şurada olabilir" diyerek kalabalığı cesetten uzak yerlere yönlendirdi. Arama sonuç vermeyince durum jandarmaya bildirildi. Jandarma bölgede çalışma başlattı. Bu aramaya da katılan R.D., "Yusuf'u yanında bir sokak köpeği ile dağlara ve Hüseyin Gazi Türbesi'ne doğru giderken gördüm" diyerek jandarmaları ters yöne göndermeye çalıştı.

KABLO İLE BOĞUP KAFASINI TAŞLA EZMİŞ

Yusuf M. bir türlü bulunamayınca; savcı, kayıp çocuğu gören son kişi olan R.D.'nin gözaltına alınmasını istedi. Polis de, bu talimat üzerine R.D.'yi sorguladı. Önce çelişkili açıklamalarda bulunan R.D., daha sonra Yusuf M.'yi kablo ile boğup, kafasını büyük bir taşla ezerek öldürdüğünü ve bir tarlaya attığını itiraf etti. Cinayeti Yusuf M.'nin kendisine küfür etmesi üzerine işlediğini söylediği öğrenilen R.D., cesedi gömdüğü yeri de gösterdi. Polis, talihsiz çocuğun cesedini burada buldu. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 15 yaşındaki katil zanlısı tutuklandı.

AİLESİNİ SUÇLADI

10 yaşında cinayete kurban giden çocuğun babası Ferhat M., Münevver Karabulut cinayetiyle de gündeme gelen "aile yardımı" tartışmasını alevlendirdi. Bir fırında çalışan Ferhat M., "Oğlumu öldüren çocuğun elbiselerinin kanlandığını, eve o halde gittiğini düşünüyorum. Ailesi bunu görüp, sebebini sormadı mı? Bir şeyleri gizlediklerine inanıyorum. Bu cinayeti tek başına mı işledi, yanında birileri var mıydı? Gerçekler ortaya çıkacak ancak benim günahsız yavrum geri dönmeyecek. Ben ona yanıyorum" dedi. 2 çocuğundan biri hunharca öldürülen acılı baba, "Katil zanlısının ailesiyle aramızda husumet yoktu. Başsağlığına gelen kişiler 'Sebep neydi' diye soruyorlar. Bunu bence adalet ortaya çıkartmalı. Başka ailelerin çocuklarına zarar gelmesin. Bir çocuğum daha var, onun hayatından da endişe ediyorum. Artık sokaklar hiç mi güvenli değil?" diye konuştu.

ZANLININ AİLESİ TAŞINDI
Jandarma yetkilileri, kardeşleri olan katil zanlısı R.D.'nin ailesine, "Yeni bir acı yaşanmasın. Olay kan davasına dönüşmesin" dedi ve taşınmalarını önerdi. Bunun üzerine R.D.'nin ailesi mahalleyi terk etti.

UZMANLAR CİNAYETİ NASIL YORUMLADI?

[PAGE]



TETİKLEYEN NE
Psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli: Psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal anlamda ele alırsak, hem ekonomik yetersizlik, hem eğitimsizlik, hem de bu rahatsızlık birleşince vahşet ortaya çıkıyor. Bunu tetikleyen şey, çocukta iz bırakan şiddet, taciz gibi olaylar, bazen bir film bile olabilir.

KÜLTÜRSÜZLÜK
Psikiyatrist Doç Dr. Armağan Samancı: Bunun nedeni, artık ailelerin çocuklarıyla ilgilenecek zaman bulamamaları. İlgisiz ve parçalanmış aileler, tüketici kültürü, paylaşmanın değil de bencilliğin ve kendini sevmenin hakim olduğu kültürsüzlük yapısı, güç ve paranın her şey olduğu bir kültür, vahşeti tetikliyor.

VAHŞET ÇAĞI
Sosyal Psikilog Erhan Yasar: İnsanların, eylemlerini yumuşatmak için 7 yaşından itibaren duygusal kontrol yani duyguların terbiyesi dersi alması lazım. Ama Türkiye'de tam bir vahşet çağı yaşanıyor. Çünkü çocuklar, ergenler duygularını kontrol altına alacak terbiyeyi alamıyorlar.