BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  GÜNCEL

Askeri savcının kod adı bamya

'Karargah evleri' soruşturmasının askeri savcısı tutuklandı. Savcıya yöneltiler suçlamalar ağır..

Abone ol

'Karargâh Evleri' soruşturmasının askeri savcısı hâkim albay Ahmet Zeki Üçok, rüşvetle çürük raporu sağlayan çetenin üyesi olmak ve suça azmettirmek iddialarıyla cezaevine konuldu

Aralarında 1 emekli binbaşı, 3 emekli astsubay ile 3 hayat kadının olduğu 14 kişi gözaltında.

 

LAKABI 'BAMYA'

Gazete Habertürk'ün haberine göre Üçok'un kadınlar arasında lakabının 'bamya' olduğu iddia ediliyor. Çetenin 20 bin TL karşılığında çürük raporu verdiği ve usulsüz olarak askeri ihalelere girdiği öne sürülüyor.  Bir ihaleden 2.5 milyon dolar komisyon olmakla da suçlanıyor,

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sabah saatlerinde, İstanbul Merkez Komutanlığı'na bağlı sivil giyimli askerler gözetiminde, sivil araçla getirilen Üçok, Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta'ya ifade verdi.

Üçok, saat 20.30 sıralarında, ''suç örgütü üyeliği'' ve ''yağmaya azmettirmek'' iddiasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Üçok, tutuklandı. Aynı operasyonda gözaltına alınan 13 kişinin ise pazar günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

YÜZÜNÜ KAĞITLA KAPATTI

Tutuklanan Ahmet Zeki Üçok, saat 02.00 sıralarında Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Üçok, Adliye çıkışında basın mensuplarına görüntü vermemek için yüzünü kağıtla kapattı.