BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  SPOR

Maraşta Kirk Kerkorian depremi

Krizden kurtulmak isteyen Kahramanmaraş Spor'un, Kürt ve Ermeni açılımı yaparak düze çıkma planı ters tepti.

Abone ol

Kulüp başkanı Mehmet Günkut’un Kahramanmaraş doğumlu ünlü zengin ABD'li Ermeni Kirk Kerkorian'ı bu maça davet etmesi kentte ortamı iyice gerdi.

İki açılım da hem tartışma yarattı, hem de kulübe adını taşıdığı kentten destek yerine köstek gelmesine yol açtı.

Kahramanmaraş'ta Temmuz 2009'da, 4 milyon 700 bin TL'lik borç yüküyle yönetimi devralan Muhammet Günkut'un başkanı olduğu ekip, dikkatleri kulübün üzerine çekerek, maddi kaynak sağlamayı planladı.

Önce siyasetteki 'demokratik açılım' paralelinde, Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinde yer alan Zaho Spor ile özel bir dostluk maçı ayarlandı. Kahramanmaraş 26 Ağustos'ta, Futbol Federasyonu'nun itirazına rağmen validen aldığı özel izinle sahaya çıktı ve 70 dakikalık dostluk maçının ardından Zaho Spor ile kardeş takım oldu.

Ancak işler Başkan Günkut'un umduğu gibi gitmedi. Kulüp, Futbol Federasyonu'ndan UEFA'ya kayıtlı olmayan bir takımla izinsiz maç yaptığı için 10 bin TL ceza aldı. Yılmayan Muhammed Günkut, bu kez şansını Ermeni açılımı ile değerlendirmek istedi.

Ermenistan'dan bir takımı, özel maç için Türkiye'ye davet etmeye karar veren Günkut, dünyanın sayılı zenginlerinden olan Kahramanmaraş doğumlu ABD'li Ermeni Kirk Kerkorian'ı da bu maça davet etti. Kerkorian'a 10 gün önce forma gönderen Günkut, kulübün reklamını yapıp, sponsor bulmayı planlıyor. Ancak bu açılımlar Maraş'ta tepki topladı. Forma ve stadına reklam alamayan ve çaldığı kapılar yüzüne kapanan Günkut'un taraftarı da kaybetme tehlikesi gündemde. Kulübün taraftar sitesinde başkana "İnsanların tepkisine yol açacak şeylerden biraz uzak durmanızı rica ediyoruZ. Zaho sancısı bize yeter" eleştirileri yöneltiliyor.

'EKMEĞİ, SUYU KESTİLER'
SABAH'a konuşan Muhammet Günkut bütün çabalarına karşın işlerin iyiye değil, daha da kötüye gittiğini belirterek, "Herkes bizi kıskaca aldı. Ekmeğimizi, suyumuzu kestiler. Ne belediye başkanı, ne vali, ne milletvekillerinden zerre miktar destek olmadığı gibi çok da kötü köstek oluyorlar" diyor. Günkut şimdi, tüm itirazlara rağmen, bu hafta içinde Ermenistan'a giden Maraşlı bir heyetten gelecek olumlu haberi bekliyor.