BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Baykal Kalecik'de hükümete çattı

``Kalecik Karası Festivali`ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, demokratik açılım çalışmalarını sert bir dille eleştirdi

Abone ol

Ankara`nın Kalecik ilçesinde düzenlenen ``Kalecik Karası Festivali`ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, demokratik açılım çalışmalarını sert bir dille eleştirdi.


Ankara`nın Kalecik ilçesinde düzenlenen ``Kalecik Karası Festivali`ne katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, demokratik açılım çalışmalarını sert bir dille eleştirdi. Eleştiriden `Demokratik açılıma` destek veren ABD`li Aktör Kevin Costner da nasibini aldı.

Hükümetin `anadil açılımını` eleştiren Baykal, bunun milleti böleceğini ileri sürdü. Dil açılımı ile neyin hedeflendiğinin bilinmediğini ileri süren Baykal, `Hepimiz Türküz, bu başbakanın görevi mi? Tabii ki herkesin dili, dini, mezhebi farklı olabilir, ama milleti niye ayırıyorsunuz? Milli birlik ve beraberliği niye bozuyorsunuz? dedi. Baykal, Hükümetin bir gözünün ABD`de bir gözünün İmralı`da olduğunu iddia etti.


Baykal, açılım konusunda Hollywood Aktörü Kevin Costner`a da çattı.
Costner`ı eleştiren Deniz Baykal, `Şimdi bir artist bulmuşlar, nasıl buldularsa dünyadan haberi yok. Önüne harita koysan inanın Şırnak nerede diye sorsan bulamaz. Kalecik`li bu açılımın ne olduğunu bilmiyor da Hoolywood artisti mi biliyor? Sen kimsin kardeşim, neyi biliyorsun da konuşuyorsun? Onunla milleti ikna etmeye çalışıyorlar. Hükümetin bir gözü Holywood`da, bu ülkeyi bölmek değil mi?` diye sordu.