BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

12 yaşındaki kıza tecavüz!

'Sevgi Evi'nde, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edildi...

Abone ol Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun (SHÇEK) kimsesiz çocuklara aile ortamı yaratmak için yaptığı “Sevgi evleri”nde tecavüz skandalı.

Evlerin projesini üstlenen bir firmanın sahibinin 21 yaşındaki oğlu, Ağustos 2007’de yuvada kalan 12 yaşındaki B.K.’ya tecavüz etti. Tecavüzün ardından küçük kıza bir de cep telefonu aldığı iddia edilen gencin, birden fazla kez aynı eylemi gerçekleştirdiği öne sürüldü. Skandalın geçen hafta derste kızın cep telefonuna gelen mesajla ortaya çıktığı iddia edildi.

‘Olay yargıda’

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, “tecavüz” iddialarını doğrulayarak, “Olay duyulur duyulmaz, gerekli işlemler başlatılmıştır. Hem adli hem idari soruşturma sürüyor. Olay şu anda yargıda. Kimin suçu varsa gerekli işlemler yapılıyor” dedi.

SHÇEK İstanbul İl Müdürü Seyfi Bozçelik de olayın 10 gün önce SHÇEK çalışanları tarafından tespit edildiğini belirterek, “Olay cep telefonuyla ortaya çıkmamıştır. 10 gündür soruşturma sürüyor, ancak soruşturma kapsamında olduğundan bir şey söylemek için erken” dedi.

Bu yaşanan ilk olay değil

Bahçelievler’deki SHÇEK Yuvası, geçmişte de bu tür olaylarla gündeme gelmişti. Geçen yıl 12 yaşındaki başka bir kız, yuvanın bahçesinde tecavüze uğramış, kürtaj olmak zorunda kalmıştı. Yine 2004’te Şeyh Zayed Çocuk Yuvası’nda kalan 12 yaşındaki bir erkek çocuğu da aynı yuvada kalan arkadaşlarının tecavüzüne uğramıştı.