BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  SPOR

Zico Volkana dedi ki...

Fener'in Sevilla maçını en yakından o izledi. Brezilyalı gazeteci, perde arkasını The Guardian'a yazdı.

Abone ol Fenerbahçe'nin Sevilla zaferinin ardından, teknik direktör Zico'yla bir görüşme yapan Brezilyalı gazeteci Fernando Duarte, galibiyetin perde arkasına dair ilginç açıklamalar yaptı. Duarte, Milan'ın gelecek sezon için Zico'yu istediğine dair söylentiler bulunduğunu da söyledi.

Goal.com'un haberine göre; The Guardian gazetesinin internet sitesinden yayınlanan "Football Weekly" adlı radyo programına katılan Brezilyalı gazeteci Fernando Duarte, Fenerbahçe'nin Sevilla zaferinin perde arkasında yaşananlarla ilgili enteresan bilgiler verdi.

Zico, Volkan'a ne dedi?

Duarte Sevilla maçının perde arkasına değinerek, Zico'nun penaltı atışlarından önce Volkan'a, "Bugün iki büyük hata yaptın. Şimdi çıkıp bir kahraman mı olacaksın, yoksa hayatın boyunca bu utançla mı yaşayacaksın?" diye seslenerek milli kaleciyi motive ettiğini anlattı.

Duarte ayrıca, Zico'nun Fenerbahçe'ye ilk geldiği günlerde Volkan Demirel'i çok beğenmediğini ve bir antrenman sırasında Volkan'a üst üste 17 frikik golü attığını da belirtti.

'Fener gizli favori'
Duarte, Fenerbahçe'nin çeyrek finalde eşleşeceği takımı zorlayıp zorlamayacağı konusunda ise, "Fenerbahçe için gizli favori diyebiliriz. Savunmada bazı sorunları olduğu açık. Ayrıca baskı altındayken dağılabiliyorlar. Ancak takımda müthiş bir mücadele ruhu var. Hiçbir takımın 'Fenerbahçe çıktı' diye bayram edeceğini sanmıyorum," dedi.

'Zico'nun kulübede durması yetiyor'
Daha sonra Zico'nun Fenerbahçe'ye yaptığı katkılardan söz eden Brezilyalı gazeteci, "Öncelikle, Zico'nun yedek kulübesinde durması bile yetiyor. Çünkü kadrodaki birçok oyuncu, çocukluklarında Zico'ya tapıyorlardı ve şimdi aynı adam onların teknik direktörü. İnsanlar ondan çok şey bekliyor ama Zico hâlâ öğreniyor," sözlerini kullandı.

'Fener lige asılmayacak'
Duarte, Fenerbahçe'nin bu sezon lige çok fazla asılmayacağını düşündüğünü de ifade ederek, "Geçen sezon takımın 100. yılında şampiyon oldular ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne daha çok önem veriyorlar. Eğer finale yaklaşırlarsa, ligi Galatasaray'a ikram edebilirler," diye konuştu.

Milan, Zico'yu mu istiyor?
Brezilyalı gazeteci son olarak, son derece ilginç bir söylentiden söz etti. Zico'nun Fenerbahçe'yle olan sözleşmesinin bu sene bittiğini belirten Duarte, "Fenerbahçe sözleşmeyi yenilemek istiyor ancak Zico biraz isteksiz davranıyor" dedikten sonra; Zico'nun gelecek sezon Milan'da Carlo Ancelotti'nin yerini alabileceğine ilişkin bir söylentinin ortalıkta dolaştığını söyledi.