BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,93
ALTIN 2.475,71
HABER /  GÜNCEL

Medyada olay baskın

450 kişinin çalıştığı medya kuruluşuna 30 görevli baskın yaptı... Cavit Çağlar, yine yakayı TMSF'ye kaptırdı.

Abone ol

Ünlü işadamı Cavit Çağlar'a ait Olay TV ve Olay Gazetesi'ne, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu. Bu gelişmenin ardından hareketli saatler yaşanıyor. Olay Medya çalışanları, geleceklerinin ne olacağını düşünürken, TMSF yetkilileri bina içerisindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Öğle saatlerinde TMSF yetkilileri tarafından el konulan Olay TV ve Gazetesi'nde hareketli saatler yaşanıyor. Fonun, kuruma alacaklarına karşılık el koyduğu Olay Medya'da şimdilik sessizlik hakim. Gazetenin yazarları bir bir medyaya geliyor. Yaklaşık 450 kişinin istihdam edildiği Olay Medya'ya, 30'un üzerinde TMSF yetkilisi gelerek yönetim el koydu.

Öte yandan TMSF tarafından yapılan açıklamada, 07 Mart 2008 itibariyle, ortaklık ve yönetim yapısıyla Çağlar Grubu'na dahil olan ve yapılan incelemeler sonucu banka kaynağı aktarıldığı tespit edilen Olay Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş ile Olay Basın ve Yayıncılık A.Ş firmalarının yönetim ve denetiminin fon tarafından devralındığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: ''06 Mart 2008 tarihinde Nergis Grubu hakim hissedarı Cavit Çağlar ile fon alacaklarının tahsil edilmesine ilişkin olarak, tekstil firmaları dışında grubun protokole dahil olan ve olmayan varlıklarının değerlendirilmesini teminen yapıcı bir öngörüşme gerçekleştirilmiştir. TMSF, kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarına etkin ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.''