BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

12 Eylül'ün asıl mağduru MHP'dir!

MHP İl Başkanı Murat Polat, 12 Eylül'den en çok mağdur olan kesimin ülkücüler olduğunu söyledi.

Abone ol

Polat, özellikle Anayasa Değişikliği tasarısı ile ilgili olarak “Gerilim politikası yaratılıyor” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Tokat İl Başkanı Murat Polat, Hükümeti ve AK Parti’li Yerel Yöneticileri eleştiren bir basın açıklaması yaptı ve yapılan bu açıklamanın bir başlangıç olduğunu, ilerleyen günlerde yapacağı toplantılarla belediye ile ilgili çok ciddi açıklamaları olacağını söyledi. Bu açıklamaların detaylı olacağını da beyan eden Polat, dün yaptığı basın açıklamasında AK Parti’li Yöneticiler, Milletvekilleri ve Başta Tokat Belediye Başkanı olmak üzere AK Parti’li Belediye Başkanlarını eleştirdi.

Gündeme ilişkin konuları irdeleyen Polat, beraberinde yönetimi ile birlikte gündem oluşturacak bir açıklamanın altına imzasını attı. MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, uzun süreden sonra yaptığı basın toplantısında alt başlıklar halinde şunları anlattı;

ÇATIŞMA ve GERİLİM POLİTİKASI YARATILIYOR

“Bildiğiniz gibi gündemimizde Anayasa Değişikliği yoğun bir şekilde yer almaktadır. 12 Eylül İhtilalı ve İhtilal sonrası referanduma sunulan ve %91,5 oyla kabul edilen Anayasa’dan en çok muzdarip olan ve bu Anayasa’nın değişmesini her platformda dile getiren MHP’dir. 57. Hükümet zamanında da geniş tabanlı bütün siyasi partilerin uzlaşımı ile bazı Anayasa Değişiklikleri yapılmıştır. Bundan 2 yıl önce de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bu Anayasa’nın değişmesi gerektiğini dile getirmiş ama ne yazık ki bugün hiçbir uzlaşı sağlanmadan seçimlere bir yıl gibi kısa bir süre kalmışken, alelacele ve dar kapsamlı bir Anayasa taslağı hazırlanmış, bunu da AK Parti Anayasası olarak meclis komisyonlarından geçirmişlerdir. Kendi Anayasalarını halka kabul ettirme diktası içerisindedirler. Aslında bu yapılmak istenen Türkiye gündemindeki; işsizliği, yolsuzluğu gündemden düşürüp, yeni bir çatışma ve gerilim politikası yaratmaktır. Halkın sorunlarına çare olmayacaklardır. Bu yapılanın altını şöyle çizmek gerekirse, görevinin tamamlamasına bir yıldan az kalmış bir iktidarın, alelacele bir Anaysa değişikliğine giderek, kendilerini olası bir hükümet sonrası Yüce Divan’dan kurtarma çabasıdır. Ki biz bu meclisin ilk dönemlerinde Anayasa’nın değişmesi gerektiğini teklif etmiş ama ciddiye almamışlardı.”

12 EYLÜL’DEN EN ÇOK MAĞDUR OLAN MHP’DİR

“Şimdiki Anayasa Paketine baktığımızda da aslında bunun bir anayasa değişikliği değil yama olduğu ortadadır. İçerisindeki en önemli gündem, kendilerini yargılayacak olan Anayasa Mahkemesinin şeklini değiştirmektir. Biz MHP olarak Anayasa’nın değişmesine karşı değiliz. Sadece usul hatası yapılmaktadır. Bunun geniş ve toplumsal bir uzlaşı ile yapılması gerekir. Acil de ihtiyaç vardır. Ama AK Parti bunu nasıl yapmıştır? Nerede hazırlandığı ve nasıl hazırlandığı belli olmayan bir paket ortaya getirilmiştir ve çok lakayıt bir şekilde; imza atanların sonradan teklifi geri çekmesi, imza atanların o listeden haber olmadıklarına dair söylemleri gibi söylemler ortaya çıkmıştır. Biz şunun altını tekrar çizmek istiyoruz. 12 Eylül Anayasasının en çok değişmesini isteyen ve bu ihtilaldan en çok mağdur olanlar bizler yani MHP’dir. Biz Anayasanın içeriğine değil, usul hatalarına karşıyız. Bunun da toplumsal uzlaşı ile gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimiz hak ettiği Anayasa Değişikliğini bir gün bulacaktır.”