BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyoğlu'nda simitçelere sağlık taraması

Beyoğlu’nun simgesi haline gelen seyyar simit satıcıları; belediye tarafından sağlık muayenesinden geçirildi.

Abone ol

Halka daha sağlıklı mamuller satabilmeleri için geçtiğimiz günlerde özel olarak tasarlanarak imal edilen seyyar arabalarına kavuşan simit satıcıları için Beyoğlu Belediyesi ayrıca kıyafetler tasarladı.

2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecinde simit satıcıları; özel tasarlanan giysi ve arabaları ile Beyoğlu’na yakışan bir şekilde daha şık ve temiz bir görüntüyle hizmet veriyorlar. Beyoğlu Belediyesi başlattığı bir çalışmayla vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için; bulaşıcı hastalık riskine karşı tüm simit satıcılarının portör muayeneleri gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ ne bağlı Beyoğlu Portör birimi muayeneleri ücretsiz olarak gerçekleştirdi.

Beyoğlu’nda çalışan toplam 51 noktada bulunan simit arabalarında satış yapan 85 simit satıcısının portör muayeneleri tamamlandı ve sağlıklı olduklarına dair belgeleri kendilerine teslim edildi. Ayrıca simit satıcılarının simitlerini aldıkları fırınlarda da denetim ve portör muayeneleri gerçekleştirildi. Portör muayeneleri her 3 ayda bir yenilenecek.
Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi ve çeşitli meydanlarda rastladığınız seyyar simitçilerden alışveriş yapmak artık daha güvenli…