BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  DÜNYA

10 Hektarlık çalılık alan kül oldu

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Üzümlübel köyünde çıkan orman yangınında 10 hektarlık çalılık alan kül oldu. <br/>Edinilen bilgiye göre, Üzüm...

Abone ol

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Üzümlübel köyünde çıkan orman yangınında 10 hektarlık çalılık alan kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, Üzümlübel köyü Dikilitaş mevkiinde saat 17.00 sıralarında çalılık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle Afyonluk mevkiine doğru büyüdü. Yangına Bucak Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda arazöz, Bucak Belediyesi ve çevre belde itfaiye ekipleri, iş makineleri, yangın söndürme ekipleri ve köylüler müdahale etti. Ulaşıma uygun olmayan arazideki yangının 20 yıl önce dikilen kızıl çam sahasına atlamaması için Antalya ve Manavgat’tan yangın söndürme helikopteri istendi. Ekiplerin ve iki helikopterin müdahalesi ile yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınarak söndürülürken, yaklaşık 10 hektarlık çalılık saha kül oldu.
Bucak Kaymakam Vekili Ramazan Kurtyemez, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci ve Müdür Yardımcısı İsmet Erol da köye gelerek, yangın söndürme çalışmalarını takip etti. Isparta Orman Bölge Müdürü Değirmenci, “Üzümlübel köyünde çıkan orman yangınında çok şanslı idik. Çalılık sahada çıkan yangın kurumuş otların ve rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüdü. Arazi şartları arazöz ve iş makinelerinin çalışmasını engellediği için yangın söndürme helikopterleri yangının önünü kesti. Tesellimiz, yangının bölgede 20 yıl önce dikilen gençlik sahası kızıl çam ormanlarına sıçramadan kontrol altına alınması bizleri sevindirdi. Yaklaşık 10 hektarlık yanan çalılık sahada en kısa sürede çalışmalara başlayarak, fidan dikim ve tohumlamaya elverişli hale getireceğiz” dedi.
(İHA)