BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,73
HABER /  DÜNYA

Kadumi için özgürlük eylemi

Suriye’de 310 gündür kendisinden haber alınamayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, S...

Abone ol

Suriye’de 310 gündür kendisinden haber alınamayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.
Suriye’nin Halep kentinde görev yapan ve 20 Ağustos 2012 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan El Hurra televizyonu muhabiri Bashar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, akşam saatlerinde Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. "Suriye Bashar’ı bize geri ver" sloganları atan grup, basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Ünsal Ünlü, "Suriye’nin Halep kentinde görev yaparken 20 Ağustos 2012 tarihinde kaybolan gazeteci arkadaşımız El Hurra televizyonu muhabiri Bashar Fehmi Kadumi’den 310 gündür haber alamıyoruz" dedi.
Ünlü, "Gazeteci arkadaşımızı bulmak ve haber almak için her türlü yasal yollara, devlet kurum ve kuruluşlarına başvurduk fakat hala sağlıklı bir bilgiye ulaşamadık. Bu yüzdendir ki kendisinden haber almak ve sesimizi duyurmak için bugün bir kez daha Ankara’da Suriye Büyükelçiliği önünde toplanmış bulunuyoruz. İstanbul’daki gazeteci arkadaşlarımızla eş zamanlı yapılan bu ortak sese kulak verin. 310 gündür Bashar Kadumi’den haber bekleyen Bashar’ın karısı ve çocuklarına destek için buradayız. 310 gündür Bashar’ın eşinin yüreği kan ağlamakta, iki minik yürek ise annelerine babalarını sormakta. O minik yürekler babalarının döneceği günü beklemekte. Bu minik kalpleri yalnız bırakmayalım, ağlayan eşe destek olalım" ifadelerini kullandı.
Bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)