BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.422,33
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor Başkanı UEFA kararlarını değerlendirdi

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA’nın vermiş olduğu karar kendileri adına sevindirici olabileceğini ancak güzide kulüplerin bu...

Abone ol

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA’nın vermiş olduğu karar kendileri adına sevindirici olabileceğini ancak güzide kulüplerin bu şekilde ceza almalarına sevinmediklerini belirtti.
UEFA Fenerbahçe’ye Avrupa Kupaları’ndan 2+1 yıl men cezası ve Beşiktaş’a ise 1 yıl ceza vermesinin ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosamnoğlu değerlendirmede bulundu. Cezaların kendileri açısından sevindirici olabileceğini belirten Hacıosmanoğlu, "Cezalar bizim açımızdan sevindirici olabilir ancak iki güzide kulübümüzün bu şekilde ceza alması bizi sevindirmedi. Yıllardan beri söylediklerimiz duyulsaydı, güzide kulüplerimiz ceza almazdı. O kulüplerimizin gerek camialarındaki önemli kişiler, gerekse taraftarları adına üzüntülüyüz" dedi.
İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA’nın verdiği cezadan sonraki süreci de yakından takip edeceklerini belirterek, "Türk futbolunun temizliğe ihtiyacı var diyoruz yıllardan beri. En büyük zararı kendi camialarına verdiler. Adalet hakkın yanında olmalı. Hak da sahibine verilmeli ki bundan sonra temiz Türk futbolu adına mücadele veren insanların önünü açılsın. Bundan sonra bizim yıllardan beri söylediğimiz sözlerin Türk futboluna hakim olmasını istiyoruz. Yani adaletin ve temiz futbol anlayışının gelmesini istiyoruz. Bundan sonraki süreci hep birlikte yakından takip edeceğiz. Sadece TFF’nin değil, diğer kulüplerin de, futbolu görsel bir şölen haline getirme adına atacağı adımları yakından takip edeceğiz" diye konuştu.
"Türkiye’de ki Şampiyonun Trabzonspor olduğunu herkes biliyor" diyen İbrahim Hacıosamnoğlu sözlerini şöyle tamamladı.
"Türkiye’deki şampiyonunu Trabzonsor olduğunu herkes biliyor. Camiaları adına ve sevgili taraftarları adına onlar ne kadar üzgünse bizde üzgünüz. Yıllardan beri bizim çırpınışlarımızın bu üzüntüyü yaşamamak için kamuoyunu anlamasını istiyorum. Yıllardan beri inşallah ders alıp Türk futbolunu layık olduğu yere ahlaklı adaletli temiz Türk futbolu adına mücadele ederler"
(İHA)