BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

1 milyarlık vurgun iddiası!

İstanbul'da, çeşitli şirketler adına düzenledikleri naylon belgeleri piyasaya satarak devleti 1 milyar zarara uğratan 22 kişi gözaltında!

Abone ol

Büyükçekmece başta olmak üzere İstanbul genelinde, düzenledikleri naylon fatura ve sahte belgeleri piyasaya satarak devleti zarara uğratan kişilerin varlığını tespit eden İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

9 ay boyunca yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, şebekenin iki grup halinde organize bir şekilde hareket ettikleri anlaşıldı. M.A. liderliğindeki grubun, kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerinde uzmanlaştıkları, B.P. liderliğindeki grubun ise sahte belge düzenlemekte uzmanlaştığı ortaya çıkarıldı.

Takip sırasında kimlik ve adresleri tespit edilen kişilere yönelik olarak 8 Ocak 2013 tarihinde sabah saatlerinde 31 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, M.A. ile B.P.’nin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çeşitli şirketler adına düzenlenmiş 2 bin 621 adet sahte fatura, 80 adet şirket kaşesi, 150 ayrı şirket adına düzenlenmiş vergi levhası, çok sayıda sahte belge ve bu belgeleri düzenlemede kullanılan malzemeler ele geçirildi. Jandarma karakolunda işlemleri yapılan 22 şüphelinin mali müşavirlik ve muhasebecilik şirketlerinden elde ettikleri 96 kişi ve şirketin bilgileriyle, naylon fatura ile sahte belgeler düzenledikleri tespit edildi. Naylon fatura ile sahte belgeleri piyasaya süren bu kişilerin devleti 1 milyar lira zarara uğrattıkları iddia edildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 22 kişi Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.