BIST 9.777
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.437,21
HABER /  GÜNCEL

Zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Kırşehir'de meydana gelen zincirleme trafik kazasında 8 araç birbirine girdi. Kazada 12 kişi yaralandı.

Abone ol

Olay Kırşehir-Ankara karayolunun 18. kilometresinde Şoförler Federasyonu Dinlenme Tesisleri'nin önünde meydana geldi.

38 PT 707 plakalı gaz yüklü tanker ile 34 HCG 97 plakalı başka bir tanker, yoğun sisin etkisi ve buzlanma sebebiyle kontrolden çıkarak devrildi. Bu araçların arkasından seyreden 34 FV 6840 otomobil ile 40 AF 604 plakalı otobüs de kontrolden çıkarak tankere çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı. Daha sonra arkadan gelen 06 PR 556, 26 VF 707, 40 DK 698 ve 40 AE 883 plakalı araçlarda sis nedeniyle kazaya karıştı. Kazada 8 araçta hasar meydana geldi

Kazada yaralanan 12 kişinin isimleri şu şekilde: Yıldız Kırsolak, Ümit Soner Öztekin, Meryem Yıldırım, Sait Yılmaz, Engin Sukuti, Ali Köse, Adnan Biçer, Ali Kaya, Ekrem Yanık, Gürkan Göçaldı, Naciye Özmen ve Kadir Kılıçaslan.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 15 metreye kadar düştüğü kaza mahalline gelen Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, “Kaza, Ankara-Kayseri karayolunun Şoförler Federasyonu Tesisleri'nin karşısında meydana geldi. Bölgede yoğun sis mevcut, ancak hava sıcaklığının eksilerde olması nedeniyle gizli buzlanma olacağını tahmin ediyoruz. İlk belirlemelere göre 7 yaralı hastaneye sevk edildi. Aldığımız ilk bilgilere göre yaralıların durumları iyi. Ağır yaralı yok. Ekipler yolu açmaya çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz'da olay yerinde inceleme yaptı. Yaralılar, olay yerine çağrılan çok sayıda ambulansla Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, tankerdeki gaz nedeniyle kaza yerinde soğutma çalışması yaptı.