BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.502,86
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Adalet Mitingleri için meydana iniyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye genelinde 'Adalet Mitingleri' başlatacaklarını açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Tezcan, 'Adalet Mitingleri' hakkında bilgi verdi ve Türkiye'de muhalefetin susturulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Adaletin doğrudan doğruya siyasetin etkisi altına girdiğini belirten Tezcan, totalişme sürecini yaşandığını savundu. Totaliter bir sürece girildiğini anlatan Tezcan, bütün örgütlenmelerin devlet tarafından kontrol edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Başbakan'ın muhalefetsiz bir rejim istediğini dile getiren Tezcan, Başbakan'ın muhalefetin sesini hem Parlamentoda hem de dışında kısmaya çalıştığını savundu. Düzmece davalarla Türkiye'nin en önemli isimlerinin 5-6 yıl tutuklu tutulduğunu ifade eden Tezcan, darbelerle mücadele edildiği söylenerek yeni bir darbenin eşiğine gelindiğini kaydetti.

AK Parti iktidarının 10 yıl içinde hayatın içinde adaleti yok ettiğini ileri süren Tezcan, bu düzenin böyle gitmeyeceğini vurguladı. Toplumun tüm kesimleriyle buna itiraz edilmesi gerektiğini belirten Tezcan, "Demokrasinin tüm imkanlarını kullanarak AK Parti zulmüne Türkiye'nin dört bir yanında itiraz edeceğiç." dedi.

ADALET İSTEYEN HERKESİ BU MİTİNGLERE ÇAĞIRIYORUZ 

'Adalet Mitingleri'ne başlayacaklarını dile getiren Tezcan, bütün vatandaşları açtıkları şemsiye altına çağırdı. Adalet, özgürlük, demokrasi isteyenleri, kurgulanmış davalara itiraz edenleri mitinglere çağıran Tezcan, şimdi bu baskıya, zulme dur deme zamanı olduğunu ifade etti.

Tezcan, 24 Ocak-31 Ocak Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Muammer Aksoy'un öldürüldüğü, Adalet ve Demokrasi Haftası olarak bütün siyasi cinayetlere, bütün kirli ilişkileri itiraz edip demokrasi şehitlerinin anıldığı bu haftada Adana'da 'Adalet Mitingleri'nin başlatılacağını kaydetti.

Mitinglerin Türkiye'nin her bölgesinde yapılacağını belirten Tezcan, kış dönemi olduğu için mitinglerin yapılacağı yerlerin sonra açıklanacağını ifade etti. Mitingler için bir zaman aralığı koymadıklarını anlatan Tezcan, önemli olanın toplumun bu sürece sahip çıkması olduğunu vurguladı.

Mitinglerin belli bir grupla yapılan bir çalışma olmadığına dikkat çeken Tezcan, mevcut durumdan şikayet eden herkesi mitinglere çağırdıklarını kaydetti. Mitinglerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşup konuşmayacağının belli olmadığını anlatan Tezcan, mitinglerin konseptinin ise zaman içinde ortaya çıkacağını söyledi.