BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL

Türk askeri ahlaksızlarla düşüp kalkamaz!

İstanbul Beykoz’da görevli astsubay yabancı kadınla girdiği cinsel ilişkiyi kameraya çekince fuhuş operasyonunda yakalandı

Abone ol

Kameraya çektiği yabancı uyruklu bir kadınla girdiği cinsel ilişki görüntüsü bilgisayarda çıkan astsubay TSK'dan atıldı. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, "Asker ahlaksız kimselerle düşüp kalkmaktan sakınmalıdır, askerin yaşayışı lekesiz olmalıdır" diyerek, astsubayın ordudan atılma işlemini onadı.

stanbul Beykoz Kurtarma Grup Komutanlığı'nda çalışan bir astsubay, yabancı uyruklu bir kadınla girdiği cinsel ilişkiyi kaydetti. Bu kaydı bir süre bilgisayarında sakladı.

FUHUŞ ÇETESİ OPERASYONU

Video görüntüsü ve kız arkadaşıyla çektirdiği bazı resimler, daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı fuhuş çetesi operasyonu kapsamında Albay İ.S.'nin bilgisayarında ortaya çıktı. Albay hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi suçundan dava açılırken, astsubay ordudan atıldı.

ASKERLER BUNLARDAN SAKINMALI

Olayla ilgili davaya Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) 1. Dairesi baktı. Daire, İç Hizmet Yönetmeliği'ne göre her askerde "iyi ahlak sahibi olmak" vasfının bulunması gerektiğini belirterek, "askerin esrarkeşlikten, sarhoşluktan, yalancılıktan, borçtan, kumardan, ahlaksız kimselerle düşüp kalkmaktan ve sair bütün fenalıklardan sakınması" gerektiğinin yönetmelikte hüküm altına alındığını belirtti.

ASKER AHLAKSIZ KİMSELERLE DÜŞÜP KALKMAZ

AYİM'nin kararında, şöyle denildi:

"Her askerin yaşayışının kusursuz ve lekesiz olması gerekmektedir. Bu vasıflara sahip olunmadığı takdirde ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarının zedeleneceği çok açıktır. Cinsel ilişkilerini kameraya alarak, üçüncü şahısların eline geçmesine neden olan davacının büyük bir ahlaki zafiyet içinde bulunduğu anlaşılmakla davacının bu haliyle TSK'daki görevine devamının mümkün olmadığı değerlendirilmiştir. Davacının yaşam tarzı hakkında elde edilen bilgilere göre, davacının TSK'nın itibarını sarsacak şekilde ahlak dışı hareketlerde bulunduğu ve statüsü itibarıyla kamu görevlisi olma nitelik ve yeterliliğini yitirdiği kamu hizmetinde istihdam edilmesi kamu yararına açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Asker ahlaksız kimselerle düşüp kalkmaktan sakınmalıdır, askerin yaşayışı lekesiz olmalıdır''