BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yürüyemez demişlerdi 24 günde iyileşti

Yamaç paraşütü kazasında birçok kemiği kırılan turist, Türkiye'de 5 ameliyat geçirdi ve ayağa kalktı.

Abone ol

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçen ay meydana gelen yamaç paraşütü kazasında birçok kemiği ile beraber 'Pelvis asetabulum' kemiği kırılan Avustralyalı turist Catherine Lowis Hill, 24 gün içerisinde geçirdiği 5 başarılı ameliyatla ayağa kalktı.

Yaklaşık bir ay önce Fethiye'de yamaç paraşütü yaparken kaza geçiren Hill, ambulans uçakla Konya'ya getirildi. Özel Konya Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hill'in sağlık durumu iyiye gidiyor. Kaza sonrası 'yürüyemez' denilen Hill'in bir hafta içerisinde taburcu olması bekleniyor.

Catherine Lowis Hill (26), Fethiye'nin ününü duyduğunu ve yamaç paraşütü yapmak için ülkesindeki arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmadığını, İlk denemesinde kötü bir kaza geçirdiğini belirten Hill, "Yaralıydım ve çok acı çektim. İlk yapılan tetkiklerde vücudumun birçok yerinde kırıklar olduğu ortaya çıktı. En önemlisi ise kalçamda meydana gelen tıpta 'Pelvis asetabulum' adı verilen kemik kırığıydı." dedi.

Yakınlarının yaptığı araştırmada bu kırığı tedavi edebilecek en iyi doktorlardan birinin Prof. Dr. Mehmet Arazi olduğunu öğrendiklerini anlatan Hill, "Ambulans uçakla Özel Konya Farabi Hastanesi'ne getirildim. Yaklaşık 1 aydır buradayım ve gösterilen ilgiden çok memnunum. Şu ana kadar çok acı çektim, gözyaşı döktüm ama her şey geride kaldı." diye konuştu.

Avusturalyalı Catherine'e 24 günde 5 ameliyat yaptıklarını dile getiren Özel Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, "Pelvis asetabulum kemik kırıkları, ülkemizde sayılı merkezde yapılabiliyor. Pelvis asetabulum kırığı sık görülmemekte ancak Catherine da olduğu gibi oluşan bu kırıklar iyi tedavi edilmediği takdirde sonuçları son derece ağır olabiliyor. Şu an Catherine çok sağlıklı ve yürüyebiliyor. Kendisini önümüzdeki hafta taburcu etmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Catherine'nin başına gelen olayın çok üzücü olduğunu ancak eski sağlığına kavuşmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar, "Kazanın ardından ciddi bir sağlık merkezi araştırılmasına girişilmiş. Hasta Antalya, İstanbul veya Ankara'ya değil Konya'ya, Farabi Hastanesi'ne getirildi. Ülkemiz de böyle bir talihsiz kazanın olması bizi çok üzdü. Ancak başka şehirlerde değil de Konya'ya merkezimize gelmesi bizi gururlandırdı." diye konuştu.