BIST 10.293
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.454,11

Yıldırım son noktayı böyle koydu!

Başbakan Binali Yıldırım, Beyaz TV'de üniter yapıyla ilgili yapılan tartışmaları değerlendirdi. Yıldırım, son açıklamalarla konunun kapandığını söyledi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 12 Adet Yorum
ÇAVANİ

FETÖ'nün, -Yargı -Tv, gazete, medya -Polis-MİT -Asker, öğretmen -İş adamı, bürokrat -Üniversite, okul -Sağlık, Adli Tıp -Esnaf, bakkal ayağı bile var! Ya siyasi ayağı!

ALTAY TUBA

moraliniz bozuksa açın kanalı beyfendiyi seyredin neşelenin rabbim nelere kadir.büyük usta bile bu kadar komik degildi.

vatan

burası türkiye her an her şey degişir

ertuvas

yeni anayasadaki maddeyle eski anayasada yerel yönetimlerin yetki ve idare işleyişi c.başkanı kararnamesi ile değişebilir yani yeni anayasada eyalet yok ama yeni anayasadaki madde ile eski anayasanın maddesine göre eyalet sistemi getirilebilir anayasa tam metnini okumayan adamlar ''eyalet olmayacak'' diyo olmaması için engel yok kardeşim

mevhibe inal

Abedede Başkanlık Sistemi karşıtları, "Başkanlık Sistemi Kapitalizmin Başbakanı özelleştirmesidir" dediler

J.B.Campbell

Başkanlık Sistemi Amerikan icadı. Çok ateşli Muhalefetlere rağmen Anayasa 13 ü Mason 39 delegenin imzası ile kabul edildi. Bu yüzden düşünürler, "Bizim Masonik Anayasa" derler.

Misafir

NOKTA ÖYLE KONMAZ. NOKTA YASAYLA KONUR. NASIL BİR HABER YAPIYORSUNUZ Kİ. AÇIKLADI DENİR BUNA. AMA YASADA AÇIK VARSA YASA KAPATILIR DÜZENLEME İLE. YAHU NE YALAKASINIZ SİZ.

2010'da evet demiştik ama

Ben şahsen başkanlığa ya da eyalet sistemine karşı değilim. Bunlar bir birlerini kontrol edebilen kuvvetler ayrılığında olabilir. Ama Yasamanın ve Yürütmenin aynı kişide toplanması ve Yargının da Yürütmeye bağlanması tek adam rejimini doğurmaktadır ki asıl tehlike budur.

2010'da evet demiştik ama

Evet çıkarsa Anayasanın MADDE 123.maddesi şu şekilde olacaktır: "-İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir. -İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır. -KAMU TÜZELKİŞİLİĞİ, ancak kanunla veya Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulur. -Üst düzey kamu görevlilerinin atanmalarına ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenir.

ali halhal

ülke eyaletlere bölünsün diye evet diyeceğim...

ALİ UZ

SN BAŞBAKANIM BÖYLE BİR KARAR DA EMİN OLUN SİZİN DAHİ HABERİNİZ OLMAYACAK

Misafir

Sözlerine açıklama bekliyoruz...........

  • 1