BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

TBMM Eğitim Komisyonu; Y.Doç. tasarısında, beklentilere cevap verebilmeli!...

Y.Doç.ler için son aşamada ve son sözlerdeyiz.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 5 Adet Yorum
Misafir

tembel, kendini geliştirmeyen, kapağı attım yan gelip yatayımcı kişilere havadan unvan verecek bir siyaseti desteklemem mümkün değil. Herkese de bunu tavsiye ederim. Memurluktan çıkın bilim adamı olun. Avanta peşinde koşmayın.

Misafir

Siyasi santaj ha. Yabancı dil öğrenip, uluslararası alanda araştırmaktan daha kolay. Yapabileceğiniz en iyi şey bu! Biz de santaja boyun eğecek bir partriye oy vermeyi düşünmüyoruz.

Misafir

Yapılacak yasa ile 8-10 yıl yardımcı doçentlik yapanlar doğrudan doçentliğe, 13-15 yıl yardımcı doçentlikte çalışanların ise doğrudan profesörlüğe atanmasının yolu açılmasını ve böylece yardımcı doçentliğin de yıllar içinde eritilmesini istiyoruz. Çünkü bu gün yardımcı doçent olarak çalışanlar, üniversitelerin yükünü yıllarca sırtlarında taşımış, dersler vermiş, tezler yönetmiş, yetişmiş, harama ve yanlış yollara sapmamış, dürüst ve vatansever insanlardır. Namuslu ve dürüst insanları cezalandırmak geleceği karartmaktır. Ne olur dürüst insanları cezalandırmayın. Aydınlık gelecekler dileğiyle..

Misafir

Türkiye'de bilim ve üniversiteler, Yabancı dilde bir tek basit bir cümle bile kuramayacak kadar yabancı dilden uzak olup ama yabancı dil sınavlarından 80-90 çeken rüşvetle veya başka yollarla sınav geçmiş olan PROF.LAR SULTASIndan kurtulmadıkça hiç bir zaman ileriye gidemeyecektir. Yardımcı doçentliğin kalkmaması hususunda “İddia ediyoruz; kim kalkmasın diyorsa, mutlaka dosyalarına ve yabancı diline bakılmalı.” Yeniden dil sınavı yapılsın bakalım bu güruhtan kaç kişi, kaç puan alacak merak ediyorum. Bu güruh her zaman bilimin gelişmesinin önünde duracak ve ülkenin gelişmesine engel olacaktır. Bütün yard. Doç.lere tavsiyem, seçimler yaklaşmakta ve bizler de buna göre oy vermeyi düşünmeliyiz. Artık beklemekten ve ortalıkta dolaşan söylentilerden bıktık. Bunda bu kadar bekletilecek ve uzatılacak bir durum yok ki! “Y.Doç.’lik yıllara göre değerlendirilmeli, 5-8 yıldır Y.Doç. olanlar Doç., 10 yıl ve üstü Y.Doç.ler ise Prof. olarak müktesebi olan unvana kavuşmalıdır…”

Misafir

Yapılması düşünülen bu yasadan da yapılacaklardan da emin değilim. Emin olduğum bu yasaların karşılığı olacak oylarımızı iyi kullanmamız. Önümüzde bir seçim var ve biz yardımcı doçentler oylarımızı ona göre kullanmamız gerekiyor. "Geçici maddelerle “mevcut Y.Doç.leri üst unvanlara taşıyacağına” ve “kabul edilebilir bir tasarıyı hayata geçireceklerine inanmak istiyoruz." Ben ve etrafımda oy kullanacakları da buna göre yönlendirmeyi düşünüyorum. Gelin sesimizi çıkaralım ve her yere yazalım. Yeter artık, diyelim. Yapılacak bu saçmalığı İSTEMİYORUZ. Bari bırakın Yrd. Doç.lik kalsın.

  • 1