BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07

Müftü fetvayı verdi: 'Faiz haram değil'

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Mısır vatandaşlarına paralarını bankalara yatırma çağrısı yaptı. Müftü, bankaların vereceği faizin de haram olmayacağını savundu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 62 Adet Yorum
Ahmet Zeki

İslam dinini yozlaştırmak adına ne fitne varsa bu mısır'ın el-ezher yetiştirmelerinden çıkıyor.Allah bu dine kim zarar veriyor ise o nu ''KAHHAR''esması hakkı için kahretsin

recep

Eğer bu müftü böyle bir şey söyledi ise Allah onu kahretsin, hem bu dünyasını, hem de öbür dünyasını yıkmış olur.

Misafir

aslanım dikkat et sapla samanı karıştırma. bu fetvayı müftü veriyor. Davutoğlu din alimi değil. Kimsenin Davutoğluna inanarak faiz helaldir diyecek hali yok.

Misafir

Niye şaşırıyorsunuz ki bu kadar? Dune kadar Başbakanlık yapan Davutoğlu faiz ceken esnaf sayısı arttı Allah'a hamdolsun deyip kendi küfürlerine şahit tutmadılar mi bizi? Allah'ın kanunlarının olmadığı bir ülkede hangi isim altında olursa olsun OY KULLANMAK ŞIRKTIR! Ister AKP ister HDP olsun farketmez.

Misafir

Eskiden bankalar yoktu ve Kuranda bankaya yatirilan para geliri haramdir diye bir ayet yoktur. Insanlarin bir birine para verip ve fazlasiyla almak yani RIBA vardir. bu haramdir. Kendi kafalarina gore fetvalar verip insanlarin gunahina girmeyin.Bankalara yatirilan paralarin geliri kãr payidir. Haram degildir.

Misafir

Dogru soyluyor, banka bir ticaret yeridir. Bankalar olmazsa hic bir devlet ticaret yapamaz. Bankalar kamunun parasiyla ticaret yapar ve kãr payinin % desi neise sana verir.

Balaban Beyi

Bence de DEVLETİN KABUL ETTİĞİ FAİZ HARAM OLAMAZ...Haram olan Faiz FAHİŞ OLANdır...Meşru Faiz ticari iktisadi hayatta vaz geçilmez bir durumdur..Nasıl ki evini kiraya veren bir para kazanıyor,Parasını kiraya veren de " fahiş olmayan " bir miktar kazanmalıdır.. Aksi yorumlar İslam dışıdır...Akıl dışıdır..Zaten uygulamada da yürümemektedir.. İslam akıl dinidir. Akıl dışı yasaklar insanları DİNDEN UZAKLAŞTIRMAKTADIR...

okkes

islamı yıkan böyle dinsiz din adamları görüntüsü veren cin adamları değil mi? Allahın kitabına inanan inanır. inanmayana zaten faizidi haramıdı vs vs yok

taşeron işci

geri zekalı madem ekonomiyi canlandaırsın diyorsun ortaklık önerisinde bulun bankalarla ,,,islam bunu emretmiyor,ticaret işi yapılsın..bence

Misafir

Resulu Ekrem sallallahu ayleyhivessellem Efendimiz buyuruyor.faizin hertürlüsü haramdır ve ayaklarımın altındadır..demiştir..

.....

Onun bunun fetva vermesiyle o iş olmuyor Kuranda belirtilmiş faizin haram olduğu bunu değiştiremezsiniz.

misafir

yarin zinada haram degil dersiniz. ihtiyac falan dersiniz...

Misafir

size göre öyledir kimlere hizmet ettiğiniz belli zaten darbeci ürünleri

Misafir

SEN HANGİ DİNE AİTSİN HANGİ DİNDE HARAM DEĞİL ONUDA SÖYLE İSLAM DİNİ SİZİN GİBİ ŞARLATANLARIN OYUNCAĞI DEĞİLDİR ÇOK ULU YÜZE BİR DİNDİR SEN GİT SİSİNİN ETEĞİNİ ÖP MÜFTÜYMÜŞ HADİ ORDAN DARBECİ BOZUNTULARI

Misafir

Mitoljik hurafelere çok takılma hayatı yaşa.

Misafir

Ona kalirsa milli piyango, lotto,totto, borsa hisseleri, kar payi cauz degil ve top yekun gunah gunah

Misafir

Sunniler kar payi der, aleviler faiz. ikiside caiz gunah degil, sikinti yok

Misafir

Sen Sünni fırkasındansın, Iranlılar Şii Fırkasından. Müslümanlar da çok az bir sayı. Sen sakın Müslümanlardan kendini göreyim deme çünkü Hakaret sayarız.

Misafir

Eğer gerçekten böyle demişse. Müftü değil ruhunu satmış bir kopeksin. Daha başka ne denirse....

Misafir

Faiz ile riba farklıdır. Günümüzde ki şartlarda, enflasyona ve para politikalarına bağlı olarak faiz(arttış) olması kaçınılmazdır. Ülkemizde memur maaşından tut, bütün hizmetler bu faiz sistemine göre yapılmaktadır.

Misafir

çok yakında zinayı da haram değil derler. Bireysel yaparsan haram devlet tekeliyle olursa ekonomik derler.

İSLAMA KELEPÇE VURUYORLAR

İYİCE SAPITTILAR İYİCE. ABD GÜDÜMLÜ BİR ÜLKEDEN NE BEKLENEBİLİR Kİ???

YT

TÜRKİYE DE ZANNETİM...

ihsan

bankada olsa paradan para kazanılıyor haramın daniskası bu mısırda sapıklar aldı yürüdü

KTURAN

ALLAH C.C VE RASULÜNE SAVAŞ AÇMANIN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN