BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ekonomik tahminleri içeren enflasyon raporunu açıkladı. Enflasyon beklentisi 7,9'dan 8,4'e yükseltildi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 19 Adet Yorum
Misafir

Koalisyon ile yönetilen Almanya'nın hep bizi kıskanmasından kaynaklanıyor 😒 Ama hep 50 milyar dolarlık açık verdiğimden beni ilgilendirmeyen durum 😒 Merak edenler için Türkiye'nin cari AÇIĞI 51 milyar 572 milyon dolar.

Misafir

Tutturamayacğınız hedefi neden açıklarsınız???

vatandaş

hain merkez bankası algı oluşturuyor ülkemizde bu kadar enflasyon yok hamdolsun

Misafir

Arkadaşlar Haziran yada eylülde devalüasyon olacak. Bankalarda çalışan arkadaşlar var. Tüm bankalar bu duruma hazırlanıyormuş. Sakın borçlanmayın diyeceğim ama borçsuz geçinemiyoruz ki!

Misafir

Aynen...Türkler hava alanını yaparlarsa biteriz deyip fesatlıktan deli gibi çalışmışlar.CARİ FAZLASI 304 milyar dolar.Bizim Şubat CARİ AÇIK ise 4 milyar 152 milyon dolar.

Misafir

Adı Zarab davasına karışan bir banka.Çok fazla bir şey beklememek lazım.

Misafir

Ülkenin ekonomisi bitik hiç bir kurumun verileri sokağı yansıtmıyor.

Misafir

vay be bu kadar net ekonomi tahmini helal sana buralarda durma fazla yedirme kendini.boş konuşma.

Misafir

Demek oluyor ki Almanya bizim CARİ AÇIĞIMIZI KISKANIYORMUŞ!!!

tre

Merkez bankası başkanı ve kurul üyeleri herhalde başka ülkede yaşıyor.Gıda fiyatları,süt ve süt ürünlerinin fiyatları marketlerde almış başını gidiyor.Başkan ve kurul üyeleri yıllık enflasyon tahmini 8,4 diyecek kadar piyasadan haberleri yok.Yıllık enflanyon bu yılen az 13,26 olur.

Turgay

Siz haber vermiyorsunuz ben vereyim.İhracat%7.7 artarken ithalat %12.7 artmış yani ihracatın ithalatı karşılama oranı %76.1 den %72.7' ye düşmüş bu ne demek şu demek bu açığı kapatmak elin Amerikalısından,Avrupalısından en yüksek faizle borç alacağız.16 yıldır üretime değil betona yatırım yaparsanız sonuç bu olur.Elde avuçta satacak fazla bir şey kalmadı sıra ÇAY-KUR'a geldi her sene kar eden kuruluş bu sene zarar etti!!! şimdi bizim akgezenler madem zarar ediyor satılsın diye buraları doldururlar.

MEHMET

ÜLKEDE %30 ENFLASYON VAR SİZ DALGAMI GEÇİYORSUNUZ DEVOLE OLMUŞ BİR TL PAÇAVRAYA DÖNMÜŞ BİR ASGARİ ÜCRET SAKIZ PARASI EMEKLİ MAAŞLARI AMA SORARSAN HOMDOLSUN EKONOMİ ÇOK İYİ ..... ÇOK İYİ

Turgay

8.4 mü dalga mı geçiyorsunuz. Hiç pazara ,markete gitmiyorsunuz galiba. Millet zaten bütün gelirini yemesine,içmesine ayırıyor sizin enflasyon hesabınız da tenis raketi ,pinpon topu ile don lastiğinden ibaret.

Turan Kös

Almanya, 2017'de dünyanın en çok cari fazla veren ülkesi oldu. Almanya'da ticaret fazlası 304 milyar dolara ulaştı.Almanya'nın ardından ikinci sırada yer alan Japonya'da ise cari fazla 203 milyar doları buldu.

zzzzzzzzzzz

merkez bankası da hükümet gibi istikrarsız bunlara güveinen esnaf iflas eder bize istikrarlı bir hükümet ve merkez bankası lazım

Tacettin

Dis gucler yapiyor hep

Kocaeli 61 ts

Komedisin merkez bankası dolar 1.8 tl iken petrol varili 26 dolar iken neredeydin birileri söylüyor sen yükseltiyorsun faizi seni okutup buraya getirenlere borcunu ödüyor sun

Pejhh

Abd bankası gibi çalışıyor na

Misafir

Demekki nflasyon % 20 olacak.

  • 1