BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04

“Kültür ve sanat zenginliğimizi değerlendirmekte yeteri kadar başarılı değiliz!..

Cumhurbaşkanımız 12 yıldır söylüyor; “kültür/sanat ilk sıralara gelecek.”, ama!..

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
Misafir

Ben de bu saçma dil sınavına girmeyeceğim. Yurt dışında da hocalık yaptım ve böyle bir kepazeliği ne duydum ne de gördüm. Bir akademisyen kendisine lazım olan dili öğrenir. Silah zoru bir yabancı dil sınavı ile doçent olunmaz kardeşim. Akademisyen sınav olacaksa önce kendi ülkesinin dilinden sınav olmalı. Sömürge ülkelerinin anlayışıdır bu. Devlet para verip yurt dışına gönderdiği yüksek lisans veya doktora öğrencilerini bu sınava almalıdır. Dil mi öğrenmişler yoksa dalga mı geçmişler diye. Doktora öncesinde dil sınavına girmiş ve doktorasını yapmış bir insanın önüne tekrar bir dil barajı koymak o akademisyenin akademik çalışmalarının önüne baraj koymaktır ki bu birilerinin nefsini okşamaktan öte bir şey değildir. Bu da ülkenin ve vatanın hayrına olmayan bir anlayıştır.

Misafir

Sn.Okurum, iddiamı yapılan ÜDS sonuçlarını inceledinizse anlayabilirsiniz. Ben ve bildiğim arkadaşlar 50 puanları zaten var ve ben yıllardır girmiyorum sınava. Saygılar.

Mehmet Şahin

Göktan Bey, İddiaya var mısınız demişsiniz, ama sizle iddiaya girmem. Yazılarınızı ve ateşli yorumcularınızı okuyunca, pek çoğunun 55 alamaycağına kanat getirdim. Ortaokul seviyesinde sınavlar olsa bile....

  • 1