BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08

Faiz artırımı Türkiye için çözüm mü?

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Merkez Bankası'nın 6.25 puanlık faiz artışının yatırımcıların güvenini artırmayacağını söyledi ve bunun bir çözüm olmadığına dikkat çekti

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
ejder meyvesi

4000 milyon dolara uçak al sonra faizi yükselt.

osman can

Faiz artıtımı geçici gaz almadır.Dil altı tansiyon ilacı gibi kısa süreli dengeleme yapar sonra gene yükselir çünkü tedavi edilmiyor.

reis

zaten çözüm değil. çare 1-azami tasarruf öncede en tepeden başlamalı bunu da herkese belli etmeli.2-dış ticaret 24 saat izlenmeli döviz girdisi arrtırılmalı.3-herşey dövizle alınan bir ülkede kuru kuruya savaş açmak rüzgara tükürmek hemen vaz geçilmeli..MB kasası döviz doluyken faiz arttırmış değil.o kasayı doldurmak hükümetin görevi..

Misafir

Berbuda şeytan üçgeni arasında kaldık, Dolar, Euro, faiz,

vatandaş

Sayın Başkanım Faizleri indiriverin seçim öncesi gibi.Seçim öncesi Kamu bankaları faiz insin dediniz indirmediler mi? merkez bankasını mı taktılar onun o dönem belirlediği faiz oranlarını mı taktılar. İndir deyin Sayın Başkanım İndirsinler.

Misafir

Atı alan Üsküdar’ı geçti, parası olan kaçıyor

Güneş

Eğer Arjantin örneğinden ders alınsaydı faiz bu kadar acımasızca artırılmazdı. Başkanımızın dediği gibi enflasyonun faizin neticesi olduğu bilinseydi faiz yine bu kadar artırılmazdı. MB dünya gerçeklerinden uzak bir yaklaşımla faizi acımasızca artırdı. Sonuç : Yoksulluk ve geri kalmışlık.

çok nesnel

şu an için güven tesisi önemli.faizi arttırmanın çözüm olmadığı da malesef görülecek...

  • 1