BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

'Deist oldum' diyen Yeniçağ yazarından bomba Atatürk iddiası

Yazar Cazim Gürbüz, 'İslam'dan Deizme' isimli kitabında "Atatürk, 'Bana yeni bir din bulun, bir ağaç dini olsun' diyordu Diyarbakır’da kurmay başkanına..." iddiasına yer verdi...

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 48 Adet Yorum
Misafir

O yazara dava açsınlar ama sen önce o kitabı al oku bakalım Atatürk gerçekten demiş mi o sözleri, kaynağı ne? Samimiyet tamam ama bir de vicdan, hak ve namus var değil mi?

Halit cetinkaya

Smamiyet guzeldir. Kimin çinde ne varsa ortaya çıksın. Gerçekler Ortaya çıksın. Bu yazara Ataturk e hakaretten dava açılmazsa bu iddia Ataturk e yapışır

Güven Dağaşan

Yeniçağ dindar gazete değildir, Atatürkçü-Milliyetçi bir gazetedir ve bütün din ve inançlara saygılıdır. Cazim Gürbüz o gazetede kuruluşundan beri yazmaktadır. Ben onun sadık bir okuru olarak yanındayım. Küfürlü yorum yapan arkadaşları da ayıplıyorum.

Misafir

sözde dindar geçinen gazetenin özü dinsi ve ateist olan gerçek. yüzümü. gorum

İldeniz Kutlutöre

Yorum yapan kişilerin hiçbirisi bu kitabı okumamış, yani okumadıkları bir kitap ve tanımadıkları bir yazar hakkında fikir beyan ediyorlar. Bu ayıptır en hafif deyimiyle... Arkadaşlar ben okudum o kitabı, adam yazdığı her şeyin kaynağını göstermiş, siz de okuyun, korkmayın elinizde patlamaz, imanınız gitmez, ufkunuz açılır. Saygılar.

Misafir

La ilahe illallah Muhammeden resullullah

Şaşırma

Hiç şaşırmadım. Zaten deistten farklı yaşamayan eski şamanizmde kalmış gruplar bunlar. Sadece toplumdan çekindiklerinden Müslümanım demek zorunda kalıyorlar.

Zormehmed

Salak herif." Allah ganimet alır mı" diye çocuk bile sormaz."Allah ın dini için harcanır" demek olduğunu ilk mektep 1'e giden bebe anlar. Kalbi mühürlü olmak budur işte...

Misafir

Bu iftirayı Cumhurbaşkanına atsaydın sorgusuz 5 yıl yatardın.yeniçağ gazetesi bu adamın işine son vermeli.

Abdullah kul

Yarım hoca dinden diyorlardı değişsin yarım bilgi dinden eder. Beyfendi diyorki Allah ganimet alır mı? Almaz diyorsanız Enfal Suresi 1. Ayete bakınız.) Ganimetin ALLAHA ait olan kısmı kamu malı olarak yetimlere, yoksullara ve yolculara yani halka harcanır bugibi bilgilere inanıp deis olanın zate dini yokmuş o deismiş.

Battalgazi

Ulan cazim hiç aynaya baktınmı Allah cc nurunu almış.senin bu nursuz sıfatına kaldıysa din vahki vah senin gibi abuk subuk konuşan yaşar nuri vardı oda meftaa oldu sende fanisin o yüzden abuk subuk konuşmada tövbe et yoksa cehennem vallahi seni bekler.

Misafir

ulan misafir yazan adam meralin gazetesi yeniçağ gazetesi yazarı.erdoğanla ak partiyle ne alakası var.başına taş düşse erdoğandan bileceksin.okuduğunu anlamayanlardanmısın sen.adam meral ci anladınmı.

bir basit vatandaş

Saçma sapan bir yazı. Deizm bir din değildir. Teizm - Deizm - Ateizm Bir dinin safhalarıdır. Teizm dinin en saf halidir, Deizm dinin en saf haliyle Ateizm yani dini reddetme arasındaki en geniş safhadır. İslam dinin de Teizm yani İslam' ın en saf halini göremiyoruz. Hangi Tarikat, cemaat, İslam' ın en saf halini temsil ediyor? Radikal İslam Teizm midir? Herkesin aklındaki Din, Allah düşüncesi bir birinden farklı olduğu için hepimiz zaten DEİST iz.

OSMAN ŞAHİN

BU DİNSİZ İMANSIZ KRİPTOLAR, YALAN HABERLERİNE ATATÜRK'Ü DE ALET EDEREK ASILSIZ SAFSATALARLA MÜSLÜMAN HALKIN İNANÇ SİSTEMİNİ BOZMAYA VE TÜRKİYE'DE YENİDEN YÜKSELMEYE BAŞLAYAN ATATÜRK SEVGİSİNİ YOK ETMEYE ÇALIŞMAKTADIRLAR.BUNLARIN AMACI; EMPERYALİZM'İN BİR TÜRLÜ YOK EDEMEDİĞİ GERÇEK İSLAM İNANCINI, YALAN BEYAN VE HURAFELERLE YOK ETMEYE ÇALIŞMAKTIR... DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI, ALACAĞI MAAŞIN VE ALTINA ÇEKİLEN MAKAM ARACININ HESABINI YAPMAKTAN HALKA GERÇEK İSLAMI ANLATMAYA VAKİT BULAMAMAKTADIR. MİLLETE GERÇEK İSLAMI ÖĞRETMEYEN BU DİN ADAMI MÜSVEDDELERİNİN ALLAH CEZASINI VERSİN VE BU HALKIN VERGİLERİ VE İHSANLARI İLE KURDUKLARI SALTANATI YER İLE YEKSAN ETSİN...

Misafir

ddahaneler öğreeceksin zavallı,, atatürkün türk tarih kurumunayazdığı mektuba bak kuran hakkında ne düşünüyor

din

din çocuk oyuncagı olmuş... dinle ilgisi olmayan hatta dinsiz olanlar ahkam kesiyor...

Misafir H

Bu ülkede savcılar hakimler nerede bu kadarmı korkaksınız yazıklar olsu içinizde bir adamgibi adam yokmu susuyorsunuz

doğrucu

din adamlarından sonra birde yazarlar türedi şimdide Atatürk aleyhinde atıp tutan... yazacaksanız konuşacaksanız, haramdan..zinadan..kul hakkından konuşun , yazın.

ÇERKEZ

BİZ ATATÜRKÜMÜZÜ HOŞ GELDIN ATATÜRK ESERİYLE TANIDIK VE BAĞRIMIZA BASTIK.ARTIK FITNELERE KAPALIYIZ.TEŞEKKÜRLER HAYDAR BAŞ BEY.

Misafir

İlköğretim çağındaki çocuklar bile senden daha isabetli muhakeme yapabilir!

Misafir

Butun olay fitne sokmak milletin kafasini karistirmak insanlari bir birine dusman etmek, biz buna icten boluculuk icten hainlik diyoruz, bizim savcilar hakimler 3 maymun oynamaya devam etsinler

Misafir

nedir bu Atatürk düşmanlığı? dünya lideri olma yolunda gitme derdinizi Atatürkü karalayarakmı yapma derdindesiniz ama o ismi silemeyeceksiniz

MUAMMER DOĞAN

SAÇMALIKLAR YENİÇAĞ GAZETESİNDE BÖYLE BİRİNİN YAZMASI UTANÇTIR

Misafir

Bir ayağı çukurda zındığın. Tevbe et, kendine gel ve titreşim. Mortu çektiğin zaman görürsün din var mı yok mu.

A. Kar

Ataturk'u bu Kemalistlerden kurtarmak gerekli. Herkes kendine gore bir Ataturk imaji yaratiyor.