BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Çorlu'daki tren faciasının nedeni buymuş!

24 can alan, 318 kişinin de yaralanmasına neden olan tren kazasının yaşandığı bölgedeki tarım arazilerinde aşırı yağışlardan 1 kilometre uzunluğunda, yer yer 3 metre derinliğinde dere gibi yarıklar oluştuğu öğrenildi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 11 Adet Yorum
Misafir

09.46 yorumuna cevap yazan çok üstün zekalı(!) 10.00 yorumcusu...Japonyadaki büyük deprem sonrasında oluşan Tsunami dalgasındaki ölümler nedeniyle de kimse intihar etmedi...Ancak bir ülkenin tren yollarının baş sorumlusu ulaştırma bakanının ve onun personelinin gözetimi ve denetiminde,"insan eliyle yapılan" bir tren hattındaki büyük imalata hatası ya da bakım hatası yüzünden intihar etmek bir erdemdir!

Misafir

Bu ülkede "Ulaştırma Bakanı,TCDD Genel Müdürü,Çorlu Gar Müdürü" ne iş yapar?Yağmur yağmaya başladığında ve sonrasında tren geçiş güzergahını kontrol etmek ve gerekirse yolu trafiğe kapatmak Merihlilerin görevi mi?

Erol Baron

Natürel zemin üzerine 50cm kadar taş serip, üzerine traversleri dizerek onların üzerine de rayları cıvatalayıp "İŞTE OLDU" derlerse, her yağmurda tren seferlerini durdurmak lazım çünkü kayganlaşan zemin üzerinde raylar dans etmeye başlıyor.

Misafir

Erol Baron; Senin söylediğin bugün elde ettiğimiz veriler dahilinde ki Bilgi! Bu tren yolu 100 yıl önce yapıldı yani o günün şartlarında bu kadarı biliniyordu...

Erol Baron

Haberin fotoğrafındaki havada kalan travers ve raylara bakılırsa, tren yolu hatalı inşa edilmiş.... Çünkü, toprak rayların en az 2m altta bulunmalı, bu 2m taş, beton vb. gibi sert malzemelerden olmalıydı...... Kısacası, tren rayları adeta toprağın zerine serilmiş ve bu bir cinayettir.

Misafir

JAPONYADA DÜN SEL FELAKETİ VARDI 150 KİŞİ ÖLDÜ İSTİFA EDEN OLMADIDA..

Misafir

Bu tren kazası japonya'da olsa bakan hemen istifa ederdi! Bizde yüzsüzlük dizboyu!

A. Kar

Bu bölgeden tren ilk defa mı geçiyor. Rayların altı islak olan yerlerde bu hep olur. Sakarya boylarında Ankara Hızlı treninin hızı bu nedenle saatte 60 km ye düşmüyor mu? Sorumluluğu yağmura atmayalım.

Misafir

"Bölge sakinlerine göre kazaya neden olan şeyin aşırı yağışlar olduğu kaydedildi." Gulermisin, aglarmisin... bolge sakini mi belirleyecek katliamin nedenini??

misafir

Rayların bakım ihalesi parasızlıktan iptal edilmiş!!!lux den fedakarlık edemeyenler...

misafir

tamir ihalesi iptal edilmiş....kim

  • 1