BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99

Bu iddia doğru mu firmalar dolar zammı yerine bunu yapacak

Dövizdeki artış iş dünyasını tedbir almaya yöneltti. İthal hammadde işleyip, ürününü iç pazara satan firmalar ürünlerine zam yapmak yerine ambalajları küçültme yoluna gitti. Bayram tatilini 1 hafta önceden başlatarak oynaklığın geçmesini bekleyen firmalar da var.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 17 Adet Yorum
Misafir

Neyi gelmiyorum piyasa ne olacak

Misafir

Daha bu iyi günlerimiz mercimek,fasulye,nohut gramlada satılacak merak etmeyin

Misafir

Amerikada ithalat yok mu? cari açık bizimkinin 10 katı dolar neden yükseliyor o zaman? Tutturmuşsunuz ithalat üretim.. üretim yok mu Allah aşkına? her yıl büyüyen bir üretim var.

Misafir

Ne ayı yarına inşallah.. bu gün zaten 6,5 lerde

d21

bence gayet mantıklı. zaten millet fazla fazla alıp atıyordu çöpe. ama fakirin ekmek rızkına çare bulsunlar.

ali

Ne savaşı be Yollar köprüler hava alanları tünellr senin Hükümetin tarafından 25- 30 yıllığına garanti hasta, yocu ve araba ile dolar karşılığı anlaşma yapmadı mı? aklınız başınıza yeni mi geliyor? Suriyelilere 40 milyar dolar harcanmadımı? hala uyuyor uyanmak istemiyorsunuz Bu iş AKP nin işi değil anlayın artık

Misafir

Zaten emeklilik 56 yaşından aşağı olmuyor. kim diyor 40-50 yaşında emeklilik oluyor.

k.k.k

1 ay dayansın herkes. 1 ay sonra dolar 6 tl nin altına düşecektir.

Misafir

Sektör ithalata dayalı çalışıyor diye işi özetlemiş, doların niye yükseldiğinin en güzel özeti

misafir

buna tam Kazığı yerleştirme planı derler ekmeğinde gramajı düşücek artık Kasapdan Abi 20 gram kıyma 70 gram kuşbaşı istersiniz veya sofranıza et resimleri koyup makarna yersiniz ve Padişahım çok yaşa

Misafir

AB ülkelerinde 70 yasinda ememklilik konusulurken, maalesef ülkemiz genc emekli cenneti. Su anda herkes en az 67 yasina kadar calismak zorunda. ama bizde 45 yasinda emekli :))) bunun hic bir aciklamasi yok. Bunun da tabii bir bedeli var.

ayse

Almanya'da yillardir oynanan oyun, tüketici maalesef pek anlamiyor. Ayni ürünü ayni ambalajda aliyorsun, ama icindeki ürün maalesef %20 daha az, bu cok yapiliyor.

Misafir

Paketleri küçülterek halka bir şey mi imâ ediyorlar acaba?.

ALİ AK

UZUN ZAMANDIR BİZDE ZATEN YAPILIYOR. KAŞAR PEYNİRE BAKIN. 1 KG 800, 700,600 E KADAR DÜŞÜRDÜLER. KOLA HARİÇ İÇECEKLER HEP 750 700 ML

Farabi

Hollanda da devamli yapiyorlar bunuda,kimsenin giki bile cikmiyor.50 Gram olan tutunun pketi 32,5 Grama kadar dustu.Hatta 25 gramlik bile var.Amma,fiyat ayni.Millet bedavadan yasamaya alismisti Turkiye de,amma artik bitti,gercek dunyaya donme vakti geldi.70 yasina kadar calismasi lazim vatandasin,yok oyle 40-50 yasinda emeklilik. Para bitti.

Misafir

Bu ambalajla oynamak vatandaşa çaktırmadan kazık. Devlet buna müsaade etmemeli. Ambalajdakiler düz hesap olmalı ki vatandaş aldanmasın.

Misafir

Devlet bu açgözlü firmalara müdahale etmeli.. resmen karaborsacılık yapıyorlar.. Yüksek fiuyattan mal almadan iki kat fiyatına satmaya çalışıyolar

  • 1