BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04

Bakan Akar ve komuta kademesi yeni askerlik sistemini görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında yeni askerlik sistemine ilişkin Milli Savunma Bakanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda, askerlik sürelerinin kısaltılması ve yeni askerlik sistemi görüşüldü

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 22 Adet Yorum
Profesyonel ordu

Askerlik Bilim,Fen ve Teknoloji ile yapılır.Beden askerliği bitti.Bu vasıflardan habersiz ordu olamaz.

DAMATT

ARTIKK HERYIL BEDELLİ ÇIKAR,, EKONOMİ UZMANI DAMAT PARALARI TOPLAR,, BETER OLUNNN İNŞLHH

Misafir

askerlik, zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır.

Misafir

Öyle bir şey yapılırsa hakkımı helal etmem asla. Üni mezunuyuz kısa dönem yapılırken 6 gibi bir süreci 9 aya çekmek haksızlıktır. saçma sapan işlere kalkışılmamalıdır. Eğitim hayatını sürdürüp bir noktaya gelen kişileri yok etme çabasına girmeye devam edin siz. Sonu pek hayr olmayacaktır.

Misafir

Askerlere emekli olunca farklı ikramiye mi veriyorlar. Devlet memurunun derece kademesi neyse onu veriyor devlet. Lütfen emekli sandığı kanunu okuyun inanmıyorsanız. Normal memur ne alırsa emekli askerde aynı parayı alır. İstiklal ve hürriyet olmadan hayat olur mu? Devlete hakkıyla hizmet eden tüm meslekler kutsaldır. Sahıslar üzerinden mesleklere yanlış saldırı hakmak ahlaki değil. (2008 de 1/4 derecede 32 yıl-49000 TL aldım. iki evi bırak bir ev alınabilir mi ? )

Azad

Hade inşallah 9 aya düşer

Misafir

barışta ter dökmeyen yaşata kan döker. Hürriyet ve istiklal o kadar ucuz değil. Eziyet tabiri nekadar insafsız. Bir ömürde savaş olmasın diye bir kere yapılan vatan borcu ağır geliyorsa, aileden başlayarak kişi kendini sorgulamalı. Şehit ve gaziler spor olsundiye uzuv ve can vermiyorlar...Allah ıslah etsin....

Misafir

Univ mezunlarina daha uzun eziyet edebilecekler artik...

Doktor

Asker maasini begenmiyorsun emekli olunca 2 daire aliyorsun.sonra gelip hayat kurtaran doktora evladını egiten ogretmene laf ediyorsun.sadece sunu diyorum okudukca daha kötü oluyoruz.akademik calisma yaptıkça daha kötü oluyoruz.sonumuz kötü.

Misafir

Devlet sanki askere adam gibi maas veriyor, 10 bardak cay parasi, yeme icme zaten en ucuza en kotu yemekler.

Misafir

Ben 6 ay yapacaktım, 9 ay olunca kısalmış olmuyor ki uzamış oluyor...

Misafir

ne çekiyorsak..böyle okumuş cahillerden cekiyoruz...

Misafir

Üniversite mezunlarıyla lise/ orta okul mezunları yine karşı karşıya getirildi.Okumuş insan okuyor ve daha sonra emeği hiç ediliyor.

Misafir

Bu iktidarda emeğe saygı beklenmemeli.

Alfa-Beta-Gama

Niçin askeri okullar kapatıldı zannediyorsunuz.Dünya yakında tek ordu kuracak.Tek orduya geçilecek.Bütün askerler profesyonel olacak.İnsanın insanı öldürerek bir şey kazanamayacağı ve kazanılmadığı yavaş yavaş anlaşılmaya başladı?Yaşasın ölümsüz yaşam.

Misafir

Niye bu kadar korkuyorsunuz gidin adam gibi yapın gelin yorum atanlar

D.

Arkadaşım lise mezunu 18 önlisans 20 yaşında mezun oluyor lisans ve yükseklisans yapanlar yaşı ilerliyor bunlar için 9 ay fazla bir zaman 6 ay iken 3 ay artırılmış oluyor burada ki durum ne olacak..

mustafa yıldız

cahille okuyan aynı mı olacak ?

melih

lisans mezunları yine mağdur olacak

Kemal

9 ay ada cok bence bu isin en ideali 6 aydir. 3 ay egitim, 3 ay da hizmet. olagan ustu haller icinde butun erkek vatandaslari egitilmis olur.

Aklın yolu bir.

Profesyonel orduya hemen geçilmeli. Örneğin, yaklaşık olarak mevcut 100.000 er varsa bunların yerine 50.000 uzman çavuş ve 10.000 sivil memur ile aynı faaliyetler yürütülebilir. Maliyet olarak ta bir artış olmaz. Vatandaşlara (20-25 yaş arası) yönelik 2 aylık temel eğitim verilir ve kıtalara dağıtımlarına da gerek kalmaz.

bravo

Kısaltın tabii ,iki veya 3 aylık askerlik yeter. Her yönden iki tarafa da faydalı olacak. Bir tarafta askerlik yükümlülüğü bitip hayata kaldığımız yerden devam edip üretim ve tüketim yapacağız. Diğer yönden devletimizde tasarruf edip bu parayı silahlarımızı geliştirmekte kullanacaktır.

  • 1