BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Ahmet Türk Kürtler adına özür diledi

Mardin Büyükşehir Eşbaşkanı Ahmet Türk, bir seminerde 1915 Soykırımı sırasında bazı Kürt aşiretlerinin soykırım suçuna ortak olduklarını söyleyerek, Kürt halkı adına Süryani, Ermeni ve Ezidilerden özür diledi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 40 Adet Yorum
Misafir

adam gıbı adam maşallah

Musti

Gelismek ilk önce Tarihle yüzlesmekle baslar.Hata yapildiysa söylenmesi lazim, Korkunun ecele yarari yoktur.

mustafa1

Birak özür dilemeyi avrupalarda gezmeyi de iş yap iş. Seçim yaklaşiyo mardin de kayda deger bi icraat yok.bakalim ne taklalar atacaksin seçimde iş yapamadigini nasil örtbas edeceksin. ...Biz kürt olarak kullanilmadik. O zaman askerin emriyle çok ermeni olduruldu tehcire gönderilenler de bazi yol ustu yerlerde kimi kişilerce öldürülmüşlerdir. Ama bu kürtlerin halk olarak topyekun yapmis olduğu bişey degil ahmet türk.Avrupalılara şirin gözükecem diye halkini, dinini horlama.

Hamza

teşekkür ederim adminim

Hamza

Sayın yetkili müsaade edin ben de fikrimi söyleyeyim bu üçüncü yazışım, lütfen. Bunlar Kürt değil demiştim çünkü Kürt ve Türk olan namuslu atasını katliamla anmaz andırmaz. Ermenilerin milyonlarca Anadolu insanını katlettiği bugün delilleriyle ortadayken, kendini savunan Türk ve Kürtlerin sözde soykırım yaptığını iddia eden hainler bizden olmayan ötekiler değilde nedir? Şunu söylemeden geçmek olmaz: Ermeni çetelerinin Anadolu'da, karınlarında kızgın taşlarla yakılan çoluk çocuk ve kadınları, elleri kolları bağlanarak kuyulara atılan kardeşlerimizi, dağa kaldırılan kadın ve kızları gördükçe ve duydukça bizlerde elbet bu Ermeni çete üyelerine gördüğümüz ve yakaladığımız yerde cezalarını kestik. Sonrası malum 100 yıldır lobiler tarafından ağlayan ve ağlatılan garip bir Ermeni halkı!

öz kürt

özür deleyecegine dedelerinizin gasp ettikleri o insanların topraklarını önce geri iade edin sonra özür dilersiniz

kerem lider

rfghj

kerem lider

rfghj

ALPER TUNGA

ÇOOOOK DOĞRU GARBIN NEYİNİ SEVERLER YADA NEYİNDEN KORKARLAR ANLAYAMADIM

rara

dünya özür dileme haftasında mıyız lan?

divani

Kimin adına konuşuyorsun, Bir belediye başkanısın, Tüm kürtlerin temsilci olduğunu mu zannediyorsun. O yetkin yok senin, haddini bil

MOZA SOR

Bir KÜRD olarak benim adıma özür diliyemezsin..

osmanlı torunu

neden sürekli gayri müslimlerden özür diler olduk bu gidişle korkarımki çanakkale bedir hendek uhud savaşlarında katledilen gayri müslimler içinde özür diletecekler

Selami Şahin

Kürtler ve Türkler meşru müdafaa kapsamı dışında kimseyi katletmezler. Bunun amacı ve söylemlerinin altında gizli bir amaç var, oyun var. Bu oyuna çekmek istiyor.

oguzhan

BIR HDPLI CIKAR "SAHSI GÖRÜSÜ" DER,BUNLAR SÜREKLI BÖYLE BIRI DEMEC VERIYOR ARKASINDAN BIRI CIKIYOR "BIZI BAGLAMAZ" DIYOR.BU KÖTÜ ALISKANLIGI CHPDEN ALDILAR,ALLAHA SÜKÜR MHP DAHA BASLAMADI

Akademisyen

Peki Ahmet Türk 1984'ten beri doğu ve güneydoğuda katledilen 3 günlük bebekten 90 yaşına kadar olan Türk ve Kürtlerden ve dahi bölgenin gelişmesi ve kalkınması için oralara giden şehit edilen 300'e yakın Öğretmen ve diğer kamu görevlilerinden de özür dileyecek misin? Şunu açıkça ifade edin artık siz de kullanıldınız! Göreceğiz sizin ne olduğunuzu!

sinan

devletin acizligine bak

ZZ ZZZZZ

ŞİMSİ SIRA BÜYÜK ERMENİSTAN TOPRAKLARINA ÇÖREKLANMİŞ KÜRTLERİ SÜRMEYE GELDİ..ERMENİ ANAYASASINDA YER ALAN BÜYÜK ERMENİSTAN HARİTASINA BİR BAKIN KÜRDİSTAN DİYE BİR YER VARMI TÜRKİYEDE...

Ozan

Bunlar ermeni gerçekten, kürt olamaz. Ermeni çeteler kürt köylüleri kesiyordu, onun üzerine sürgün edildiler. Bu da gayet insaniydi, batı olsa veya rusya direk kazığa çekerdi böyle hainlik yapan çeteleri. Bu da kürtler adına özür dileyip sözde hükümeti zor duruma sokacağını sanıyor. O zaman ver tazminatını bakalım ermenilere derler adama hdp olarak!

emekçi

Kürt halkı olmasada sizler Hala kullanılıyorsunuz.Birde bunu utanmadan açık açık savunuyorsunuz.Serok OBAMA diye cıyaklıyanlar sizler değilmisiniz.

basra

BitlisLi Bediüzzaman Said Nursi Lem'alar adlı kitabından; "Herşeyden evvel, Van'da Horhor denilen medresemin ziyaretine gittim. Baktım ki, sair Van haneleri gibi onu da Rus istilâsında Ermeniler yakmışlardı." "Baktım ki, benim medresemin etrafındaki şehir içi, kale dibi mevkii, bütün baştan aşağıya kadar yandırılmış, tahrip edilmiş. Evvelki gördüğümden şimdiki gördüğüme, güya iki yüz sene sonra dünyaya gelip öyle hazîn nazarla baktım. O hanelerdeki adamların çoğuyla dost ve ahbap idim. Kısm-ı âzamı, Allah rahmet etsin, muhaceret ile vefat etmişler, gurbette perişan olmuşlardı. Hem Ermeni mahallesinden başka, Van'ın bütün Müslümanlarının haneleri tahrip edilmiş gördüm. Benim kalbim en derinden sızladı." şimdi bütün bunlardan sonra ahmet efendinin söyledikleri kürt halkına en büyük hakaret değil mi.

aydınates

bugüne kadar kürtleri sen kullndın ha birde sen kulanıl ne olacak.Kürtler seni maraban değilmi sonuçta

ahmed

sen kürt olamazsın. olsan olsan ermeni soyundan olursun. ermenilerin doğuda nasıl şehirleri yakıp yıktıklarını, insanları nasıl hunharca ve zalimce kadın erkek çocuk demeden katlettiklerini duymamış olman imkansız. ama gerçek kürt olmadığından bunlar sana dokunmamış. şimdi utanmadan bir de ermeni zalimlerinden özür dileme küstahlığında bulunuyorsun. ey gerçek kürtler hangi ermeni dönmelerinin peşinden gittiğinizi görün ve kendinize gelin.

Şahin Vaner

Bir Kürt yazar olan Ömer POLAT'ın Saragöl adlı eserini okuyun. Bakın Ermenilere baskın veren ve onları malı için katledenler sadece kürtlerdir. 1914-1918 yılları arasında katliama uğrayanlar Türkler ve ermeniler olmuştur.

V.A

İŞİNE GELDİĞİ ŞEKİLDE KULLANILDIĞINI SÖYLÜYOR.AMA HALA KULLANILDIĞININ FARKINDAMISIN?