BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan ihraçlarla ilgili flaş açıklama!

Başbakan Binali Yıldırım, 128 bin 13 kişi hakkında FETÖ'den soruşturma başlatıldığını bunlardan 12 binin göreve iade edildiğini söyledi. İşte FETÖ soruşturmasındaki son durum;

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'den dolayı şu ana kadar 128 bin 13 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi. Bölücü terör örgütleriyle ilişiği tespit edilen 3 bin memur hakkında da benzer sürecin işletildiğini anlatan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin 7 Haziran'daki tavrıyla FETÖ ve PKK'nın oyununu bozduğunu söyledi.

Binali Yıldırım ATV-A Haber ortak yayınında gündemi değerlendirdi. 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası toplam 128 bin kişi hakkında işlem yapıldığını söyleyen Yıldırım bunlardan 90 bininin görevden ihraç edildiğini anlattı.

"12 BİN KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ"

Yıldırım, PKK gibi bölücü terör örgütleriyle irtibatlı 2 bin 796 kişinin meslekten men edildiğini ifade eden Yıldırım, açığa almalarla birlikte bu sayının 3 bini bulduğunu, FETÖ konusunda itiraz eden 12 bin kişininde açığa alma işleminin durdurulduğunu söyledi.

"15 TEMMUZ OLMAYABİLİRDİ AMA..."

7 Haziran seçimleri sonrası FETÖ'nün MHP ile HDP'yi bir araya getirmek istediğiyle ilgili iddiayı da değerlendiren Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin bu oyunu seçim isteyerek bozduğunu kaydetti. Yıldırım şöyle konuştu:

"Eğer böyle bir hükümet kurulsaydı 15 Temmuz olur muydu? Muhtemelen olmayabilirdi ya da daha önce de olabilirdi. Kurulacak hükümete ayar verirlerdi. Dünya bir araya gelse ikisi bir araya gelemeyecek iki partiden bahsediyoruz. Bunun için Sayın Bahçeli, partim sonra diyerek düşünmeden bunu reddetti. Zorlama ile bu hükümet kurulsaydı bile uzun ömürlü olmazdı ve AK Parti'nin tüm kazanımları uçar giderdi. Terör örgütleri daha da azardı, zayıf iktidar olduğu için. Hem PKK hem de FETÖ çok daha tehlikeli bir sürece ulaşabilirdi. İhtiyaç olmazdı çünkü devleti ele geçirmiş olurlardı."

'Karargah rahatsız manşeti bize sökmez'